Skupaj sporočil: 1315

03.02.2013, Tatyana
Pozdravljeni, star sem 40 let. Že 3 leta jemljem kloe, zadnjih štirih mesecev nisem sprejel, ker Imam glavobol, mislil sem, da je to zaradi chloe, toda po odpovedi se ni nič spremenilo. Zdaj želim nadaljevati sprejem. Je mogoče Zdravnik je bil pred kratkim, vse je normalno.

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Tatiana, mogoče. Začnite od prvega dne menstruacije.

02.02.2013, Valeria
Pozdravljeni, star sem 21 let. Zdravnik mi je predpisal zdravilo Chloe, iz tretjega dne menstruacije je pil en paket, sedaj na tretji tableti drugega pakiranja. Včeraj je bila notranjost PA z ejakulacijo. Ali obstaja nevarnost nosečnosti, če vzamem vse tablete po načrtu in brez motenj. Hvala za odgovor!

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Valeria, ni verjetnosti.

01/02/2013, Ria
Pozdravljeni, star sem 22 let, zdravnik mi je predpisal Chloe, opravil vse hormonske teste, našel je cist na jajčnikih na ultrazvoku, naredil mravljinko, želimo otroka, vendar je grozno piti. Odgovorite, ali jih lahko pijem, če še nikoli nisem zanosila ali rodila? Ali jih lahko pijem z miomom in cistami? Hvala vnaprej.

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Riya, lahko in bi morala. Sprejem OK zavira rast miomskih vozlišč in vodi v regresijo funkcionalnih cist.

02.02.2013, Riya
In prosim, povej mi, ko bom lahko zanosila? Ker je moj cikel zlomljen in jih moram piti 6 mesecev. in odmor od 3-6 mesecev.

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Riya, morate vzeti Chloe, dokler se ne odločite za načrtovanje nosečnosti. Nosečnost lahko načrtujete takoj v prvem ciklu po prekinitvi zdravljenja (merila WHO). Brez spanja pred spočetjem je potrebno, OK nimajo kumulativnega učinka in po 24-48 urah popolnoma odstranimo iz telesa, brez sledi.

31.01.2013, ELENA29
Dober dan! Star sem 29 let. Pijem zdravilo CHLOE 4. mesec. Udek noge je postal otrdel. Sprva je bila stopala osupla, zdaj pa je že skoraj otrla do kolena. Pred osmimi leti sem zlomil to nogo, morda zaradi jemanja zdravila?

    Evgeniya34 (svetovalec):
    ELENA29, lahko. Odpoved zdravila, posvetujte se z zdravnikom.

30.01.2013, Alena
Pozdravljeni, stara sem 20 let, bila sem nerojena mlada deklica!) Ko sem šla k ginekologu, da bi dobila kontracepcijskega zdravnika, so mi povedali, da bi Chloe storila zame (ker sem v majhnih količinah imela otekanje obraza). ni storil. Začela sem jemati Chloe, kot se mi je takrat zdelo, da je bilo dovolj stranskih učinkov, vendar sem jih še naprej pila, zdaj pa jih pijem že 1,5 leta in nič, če me ni skrbela moja sošolka, ki je odšla k istemu zdravniku in njej, in to me ni skrbelo. V redu, je vprašala, toda moj prijatelj je bil odpuščen Chloe in ona jih je pila 1,5 leta, zdravnik ji je naročil, naj ji reče, naj pride k meni nujno, in ne moreš piti Chloe tako dolgo, morda največ šest mesecev. imenovan za kozmetični učinek. Iskreno sem bil navdušen. Imam takšno vprašanje. Dejstvo, da sem jih popil 1,5 nič? In nekega dne sem šel k drugemu ginekologu, mi je povedala, da nisi zadovoljen, odgovoril sem, da sem prebral o Chloe, da je bilo za porod in da je bilo manj dozirnih zdravil, zdaj pa se je cena Chloe povišala in zato tudi cena ni prijetna. Potem so mi svetovali Yarini ali Minizistonu. Ker Yarin stit približno 1000 rubljev, sem takoj brushed off to možnost. Mislite, da bi se moral preseliti iz Chloe v Minisiston? Ali moram počakati na kakršnekoli stranske učinke ali je moje telo že navadeno na hormone? Zelo me je strah, da bom imel akne, saj so mi rekli, da minibiston nima kozmičnega učinka. In kako preklopiti na mini-tone stroj, šele začeti po premoru, kot ponavadi, jih vzemite ali ne vzemite odmor? (Zdravnik mi je povedal kot običajno po premoru, ampak na tem forumu sem prebral, da je bolje, če preklopite na manj odmerek OK, da to ne storite)? Kaj menite o moji situaciji? in minisiston ima enak kontracepcijski učinek kot Chloe ali pa je slabši in ali ga je treba zaščititi z dodatnimi metodami med odmori med prekinitvami?

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Alain, oprostite, toda tukaj ne bom predaval o ginekologiji, hvala. V skladu s standardi Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) so odmori pri sprejemanju QA potrebni le za načrtovanje nosečnosti. Še več, "počitek", ki so ga izumili ljudje, samo škoduje zdravstvenemu in endokrinskemu sistemu ženske, vodi telo v neskončno prilagajanje, da bi dobil OK, nato pa jih prekliče. KOK lahko vzamete do starosti 50-52 let, prekinite le za načrtovanje nosečnosti (merila WHO) Če vam Chloe ustreza, vam nudi kakovostno življenje in nimate nobenih pritožb, potem vam ni treba ničesar spreminjati. Tudi poskusi na telesu.

01.30.2013, aneelia
Zdravo, Eugene! Resnično potrebujem vaš nasvet. Imam 19 let, akne imam že od 14. leta, le še slabše.Ginekolog je svetoval Chloe, da doseže kozmetični učinek in seveda kot kontracepcijsko sredstvo. Vzporedno s tem pijem cink, povem, da je mogoče. Prebral sem recenzije, zdaj je strašljivo, morda je bolje, da začnemo z drogami lažje? Kot jess ali yarin? Povej mi, prosim. Ali morda ni nič narobe v Chloe? Vse v mislih.

    Evgeniya34 (svetovalec):
    aneelia, misliš, da te zdravnik želi peljati na grob, ki predpisuje Chloe ??))) Chloe je večkrat močnejši v smislu kozmetičnega učinka modnih Yarina in Zhaninova.

01.30.2013, aneelia
Ahah :) Mislim, da ne! Še vedno pa skrbijo neželeni učinki, zlasti povečanje telesne mase in krčne žile. Ne povej mi, kako pogosto jih opazujemo? In če bo prišlo do povečanja telesne teže, ali se ga bo mogoče znebiti? Doma gledam hrano in se ukvarjam s športom, toda moja mama me je zelo prestrašila. Ne želim imeti težav s sliko poleg težav z obrazom.

    Evgeniya34 (svetovalec):
    aneelia, oh, te mame! Med mladostjo naših mater, OK so bile visoke doze, resnično so se jim izboljšale. Sedanji OK je mikro in nizki odmerek, nižji odmerek hormonov je nižji od jajčnikov, ki jih povzročajo narave.Varikoza ni kontraindikacija za OK (merila WHO). Pridobivanje telesne mase od 2 do 4 kg je posledica zadrževanja tekočine. Lahko greš na Yarino, ki odstrani odvečno tekočino in ima tudi kozmetični učinek.

28.01.2013, Foxy
Pozdravljeni, povejte mi, prosim! Takšen problem: prolaktin se je povečal za 250 enot - takšna situacija se dogaja že leto dni, skokov z menstruacijo, motnje aken na hrbtu in obrazu. Povišala je tudi DHEA sulfat za 4 enote. Zdravnik je imenoval Dostineksa na 1/2 tab. 2-krat na teden 2 meseca in Chloe od prvega dne cikla. Kupil sem te droge, prebral sem povzetek: Chloe ima kontraindikacijo, zvišan prolaktin. Zdravnik pravi, da mora piti dostinex toliko časa, kolikor traja prolaktin in začne piti kloe. Če sem iskren, ne vem več, kaj storiti, Dostinex se boji, ker veliko stranskih učinkov in kontraindikacij. Povej mi, kaj naj naredim? ali so moji strahovi zaman?

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Foxy, všeč mi je tvoj zaključek: zamenjaj zdravnika. Drugič, poleg prolaktina, je treba takoj vzeti makroprolaktin (neaktivna frakcija prolaktina). Če je prolaktin povišan zaradi svoje neaktivne frakcije, je to lažna hiperprolaktinemija. Ni dokazov za Dostinex. Kljub temu lahko za regulacijo cikla in zdravljenje aken vzamete: Chloe, Diana, Yarina, Janine, Midianu. In za referenco, Chloe lahko vzamete s povečanim številom prolaktina, poleg tega je prikazana tudi Chloe.

28. 01. 2013, Irina
kako piti chloe? Od prvega dne menstruacije, da začnete z oranžnim in tako pijete 21 dni, nato pa preidite na 7 belcev?

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Irina, tako je.

Pregledi zdravnikov Chloe

Za Chloe bi vzel 4 mesece in vse bi bilo v redu, če mi zdravnik ni predpisal klostilbega, kar dobro poznam od moje punce. Ni določila nobenega ultrazvoka, pila ga je in to je to.Zato sem tega zdravnika zavrnila in januarja 2016 sem zamenjala ginekologa, odšla sem k zdravniku, ki so mi ga plačali 4 prijatelji in prijatelji. nadaljevala.

Danes sem šla na drug sestanek z G. Načrtujemo nosečnost do sedaj brez uspeha.Imam PCOS. (Nereden cikel, testosterona je povišan) Zdravnik je predpisal piti Chloe in folio.OK pred tem se nikoli ni pil, tako da je nekaj strašno. Ko sem odraščal, tehtam 63. Ne fizično imam dovolj moči in časa, da bi se ukvarjal s športom, delam na sedmih, vračam se ob 20. uri, v recenzijah pišejo, da, ko vzamem apetit, raste, vendar je želja po zanositvi večja. koliko časa na Imali? Kakšen je rezultat?

Dekleta, ki so pil kloe. kakšne so ocene o njem, imajo androgeni učinek. Zdravnik mi ga je predpisal, ker so povečali moške hormone. Videl sem na slikah od njih tam 28 kosov.Nisem razumel belci morajo biti pijani.

Dekleta, povejte mi iz izkušenj, kaj je bolje - Chloe ali Diane35. Zdravnik je napisal na izbiro zaradi motenih hormonskih ravni - preveč moških hormonov in nadledvičnih hormonov. (prišel je k zdravniku, da se pripravi na nosečnost, vendar se je izkazalo, da najverjetneje nisem mogel zanositi s takšnim ozadjem ali pa bi bila grožnja s spontanim splavom velika). Imenovan za pijačo 4 mesece, nato pa še za njen nadzor. Pred približno 1,5 leti sem videl Yarino, rezultat je bil po mojem mnenju strašen (vsi neželeni učinki, navedeni v navodilih.

Zato sem se odločil, da začnem voditi dnevnik. Nisem ljubitelj pisanja, ampak kot spominek :) Torej, poročen sem že dve leti in skupaj smo že 7 let. Mož sanje otroka :) Še vedno se učim, ko sem se odločil, da sem pripravljen, sem se preusmeril na tretji tečaj. Nikoli nisem imel svojega cikla, ga hranim teden dni, potem pa mesec. Rob za mene je bil, ko se je ob 15-ih cikel začel tri mesece, ne spomnim se natančno, koliko. Šel sem.

Dekleta, prosi za povratne informacije! Zdravnik je 3 mesece predpisal zdravilo Chloe, nato pa začel znova načrtovati. Bral sem v nete, veliko negativnih mnenj. Je kdo tam med vami, kdo je Zab na Chloe? Malo dvomim o predpisanem zdravljenju, ne samo zaradi negativnih ocen o zdravilu, ampak tudi zaradi njegove sestave (v njem je več hormonov kot v Zaninu). Pri načrtovanju prvega B je Janine 4 mesece. (imenovan za 6 mesecev), Zab za drugi cikel po odpovedi. Zdravnika je vprašala, zakaj ni imenovala Janine.

Dekleta, zdravo vsem. Zdaj se pripravljam na operacijo odstranjevanja tonzil (to bodo delali maja), tako da sem se zdaj odločila, da se odmaknem od načrtovanja in pijače kontracepcijskih sredstev, telo se bo istočasno spočilo, ciste bodo izginile, zato smo se z zdravnikom odločili, da je v redu piti tri mesece! Vprašanje je, kateri je bolje izbrati, Chloe ali Yarinu, zdravnik je priporočil Yarinu, drugi pa je bolj nagnjen k Chloe. Dekleta, povejte mi, kaj ste vzeli, zelo zanimive kritike o obeh drogah! Vnaprej se zahvaljujem vsem

Zeliščni antiandrogeni 09/29/2010 http://agideliya.com/kak-stat-uxozhennoj/rastitelnye-antiandrogeny/ Za boljše razumevanje, zakaj je potrebno jemati zeliščne antiandrogene - preberite moj post "Glavni vzrok zanemarjanja žensk". Če na kratko, krivci za akne, povečala mastno kožo in lase, z njihovo poznejšo izgubo in neželeno vegetacijo na telesu so skoraj vedno androgeni - moški hormoni. Prekomerno nastanejo in pod delovanjem encima se 5-alfa reduktaza pretvori v dihidrotestosteron (DHT). On pa povzroča vidno poškodbo očesa. Naloge rastlinskih antiandrogenov: - normalizirati hormone - zmanjšati nepotrebno.

Pozdravljeni vsi. oprosti za manjkajoče. Jaz imam malo novic. na splošno se je zgodil prvi cikel jemanja kontracepcijskih tablet (CHLOE), mesečni so prišli na 24. dan, danes pa se je končalo, trajalo je 4 dni in je bilo manj boleče. Danes sem šel kupiti naslednji paket tablet in mi so v lekarni povedali, da je bil HLOE vzet iz proizvodnje, nisem imel časa, da bi se posvetoval z zdravnikom, ker sem danes moral vzeti prvo tableto iz drugega pakiranja in me v lekarni Lindinet 20. obvestil. Pomagaj mi z nasvetom, že sem vzel eno tableto, ker je bilo nemogoče zamuditi. ki je vzel te tablete, napišite mnenja. Čakam na odgovor.. hvala.

Moje edine valoviti osvajalci Dame v lilah Chloe Ljudje, kot smo mi Jekleni metulj Več podrobnosti o vsakem od njih

Danes sem šla na drug sestanek z G. Načrtujemo nosečnost do sedaj brez uspeha.Imam PCOS. (Nereden cikel, testosterona je povišan) Zdravnik je predpisal piti Chloe in folio.OK pred tem se nikoli ni pil, tako da je nekaj strašno. Ko sem odraščal, tehtam 63. Ne fizično imam dovolj moči in časa, da bi se ukvarjal s športom, delam na sedmih, vračam se ob 20. uri, v recenzijah pišejo, da, ko vzamem apetit, raste, vendar je želja po zanositvi večja. koliko časa na Imali? Kakšen je rezultat?

Ali lahko kdo tam kliče za to storitev? Ali obstaja smisel? Na splošno želim piti kontracepcijo, vendar vedno z anti-androginskim učinkom (Diana 35, chloe, itd.) Zato bi rada tablete pravilno pobrala. Ali lahko nekdo ima dobrega zdravnika? Možno je v plačani kliniki. Hvaležen bi bil za povratne informacije.

Pregledi kontracepcije s Chloe

Tablete, filmsko obložene, dveh vrst.

Tablete, filmsko obložene rumeno-oranžne barve, okrogle, bikonveksne (21 kosov v pretisnem omotu).

Pomožne snovi: laktoza monohidrat, povidon, natrijev karboksimetil škrob (tip A), brezvodni silicijev koloidni dioksid, koloidni aluminijev oksid, magnezijev stearat.

Sestava lupine: barvilo Opadry Yellow II OY-L-32901 (Opadry II Yellow OY-L-32901) (laktoza monohidrat, hipromeloza 2910, titanov dioksid, makrogol 4000, rumeni železov oksid, črni železov oksid, rdeči železov oksid, prečiščena voda).

Tablete (placebo) bele, okrogle, bikonveksne (7 kosov v pretisnem omotu).

Pomožne snovi: laktoza monohidrat, povidon, natrijev karboksimetil škrob (tip A), brezvodni silicijev koloidni dioksid, koloidni aluminijev oksid, magnezijev stearat.

28 kosov. - mehurčki (1) - paketi kartona.
28 kosov. - mehurčki (3) - paketi kartona.

Kombinirano zdravilo z majhnimi odmerki monofaznih peroralnih kontraceptivov z antiandrogenim delovanjem. Mehanizem delovanja je posledica njegovega antiandrogenega steroidnega pripravka - ciproteron acetata in peroralnega estrogena - etinilestradiola.

Ima sposobnost tekmovati z naravnimi androgeni receptorji (vključno s testosteronom, dihidroepiandrosteronom, androstendionom), ki se tvorijo v majhnih količinah v telesu žensk, predvsem v nadledvičnih žlezah, jajčnikih in koži. Z blokiranjem androgenih receptorjev v ciljnih organih zmanjša učinke androginizacije pri ženskah (zaradi motenj v procesih, ki jih posredujejo hormonski receptorski kompleksi na ravni glavnih znotrajceličnih mehanizmov). Tako je mogoče zdraviti bolezni, ki jih povzroča povečana tvorba androgenov ali specifična občutljivost na te hormone.

Na podlagi vnosa drog se poveča aktivnost žlez lojnic, kar ima pomembno vlogo pri pojavu aken in seboreje. Po 3-4 mesecih zdravljenja obstoječi izpuščaj ponavadi izgine. Prekomerne mastne lase in koža izginejo še prej. Izguba las, ki pogosto spremlja seborejo, je prav tako zmanjšana.

Zdravljenje s Chloe pri ženskah v rodni dobi zmanjšuje klinične manifestacije blagih oblik hirzutizma; Vendar pa je treba učinek zdravljenja pričakovati šele po več mesecih uporabe.

Poleg antiandrogenih lastnosti ima ciproteron acetat tudi gestagensko aktivnost, ki posnema lastnosti hormona rumenega telesa. Zavira izločanje hipofiznih gonadotropnih hormonov in zavira ovulacijo, kar prispeva k učinku kontracepcije.

Krepi centralne in periferne učinke ciproteron acetata na ovulacijo, ohranja visoko viskoznost sluznice materničnega vratu, zaradi česar je spermo težko prodreti v maternico in pomagati zagotoviti zanesljiv kontracepcijski učinek.

Med jemanjem zdravila postane cikel bolj reden, manj pogost boleča menstruacija, zmanjšuje intenzivnost krvavitev, zmanjšuje tveganje za anemijo zaradi pomanjkanja železa.

Po jemanju zdravila znotraj ciproteron acetata se popolnoma absorbira iz prebavil. Cmaks v krvni plazmi dosežemo po 1,6 h in je 15 ng / ml. Biološka uporabnost je 88%.

Ciproteronacetat je skoraj popolnoma vezan na albumin v plazmi, v prostem stanju je približno 3,5-4%. Ker je vezava na beljakovine nespecifična, spremembe v ravni globulina, ki veže spolne steroide (GSPS), ne vplivajo na farmakokinetiko ciproteronacetata.

Biotransformiran s hidroksilacijo in konjugacijo je glavni presnovek 15b-hidroksilni derivat.

Dvofazna farmakokinetika ziproteron acetata: T1/2 za prvo in drugo fazo 0,8 ure oziroma 2,3 dni. Skupni očistek plazme je 3,6 ml / min / kg. Izvira predvsem v obliki presnovkov preko ledvic in skozi črevo v razmerju 1: 2, majhen del - nespremenjen skozi črevesje. Pri materinem mleku se izloči do 0,2% odmerka ciproteron acetata. T1/2 za presnovke ciproteron acetata je 1,8 dni.

Po zaužitju zdravila se etinilestradiol hitro in popolnoma absorbira iz prebavil. Cmaks približno 80 pg / ml in doseženo po 1,7 h. Biološka uporabnost okoli 45% ima pomembno individualno variabilnost.

Vezava na beljakovine (albumin) krvne plazme je visoka: le 2% je v plazmi v prosti obliki.

Etinil estradiol z neprekinjeno uporabo poveča jetrno sintezo GSPS in kortikosteroid-vezavnega globulina (CSG). Pri zdravljenju s Chloe se koncentracija SSG v serumu poveča s približno 100 nmol / L na 300 nmol / L, serumska koncentracija CGC pa se poveča s približno 50 μg / ml na 95 μg / ml.

V procesu absorpcije in "prvega prehoda" skozi jetra se etinilestradiol v veliki meri presnavlja.

Farmakokinetika dvofazne etinilestradiola: T1/2 1-2 uri oziroma približno 20 ur. Plazemski očistek je približno 5 ml / min / kg. Etinil estradiol se izloča v obliki presnovkov: približno 40% - preko ledvic, 60% - skozi črevesje. Pri materinem mleku se izloči do 0,02% etinilestradiola.

- kontracepcija pri ženskah z pojavom androgenizacije.

Androgen odvisne bolezni pri ženskah:

- akne, zlasti njihove izrazite oblike, ki jih spremlja seboreja, vnetni pojavi z nastankom vozlov (papularno-pustularne akne, nodularno-cistične akne);

- lahke oblike hirsutizma.

- sočasna uporaba z drugimi hormonskimi kontraceptivi;

- tromboza in trombembolija, vključno z anamneza globoke venske tromboze, pljučna tromboembolija, miokardni infarkt, cerebrovaskularne motnje, na primer možganska kap);

- stanja pred trombozo (vključno s prehodnimi ishemičnimi napadi, angino);

- več ali hude dejavniki venska ali arterijska tromboza tveganja (vključno zapletene valvularne okvare, atrijska fibrilacija, cerebrovaskularne bolezni ali koronarnih arterij, nenadzorovano hipertenzijo, hudo dislipoproteinemia, subakutni bakterijski endokarditis, dolgotrajno imobilizacijo, operacijo na spodnje okončine, nevrokirurške operacije, obsežne poškodbe, kajenje starejše od 35 let, debelost z ITM več kot 30 kg / m 2);

- odkrito dedno ali pridobljeno nagnjenost k venski ali arterijski trombozi, t
na primer odpornost na aktivirano beljakovino C (APS), pomanjkanje antitrombina III, pomanjkanje proteina C, pomanjkanje proteina S, hiperhomocisteinemija in prisotnost antifosfolipidnih protiteles (antikardiolipinska protitelesa, lupusni antikoagulant);

- diabetes mellitus z diabetično angiopatijo;

- huda jetrna bolezen je trenutno ali v anamnezi ali huda nenormalna jetrna funkcija ne prej kot 6 mesecev po normalizaciji kazalcev delovanja jeter;

- jetrni tumorji (benigni in maligni);

- hormonsko odvisni maligni tumorji ali sum na njih, vključno z tumorji mlečne žleze ali spolnih organov (vključno z zgodovino);

- krvavitev iz nožnice neznane etiologije;

- pankreatitis s hudo hipertrigliceridemijo (vključno z anamnezo);

- prisotnost migrene v anamnezi, ki so jo spremljali žariščni nevrološki simptomi;

- nosečnost ali sum na to;

- obdobje dojenja;

- prirojena hiperbilirubinemija (Gilbertovi, Dubin-Johnsonovi in ​​Rotorjevi sindromi);

- starost nad 40 let;

- intoleranca za laktozo, pomanjkanje laktaze, sindrom malabsorpcije glukoze / galaktoze;

- Preobčutljivost za zdravilo.

Če se pri jemanju zdravila Chloe prvič pojavi kateri od teh stanj, je treba zdravilo takoj prekiniti.

Zdravilo Chloe ni namenjeno za uporabo pri moških.

Zdravilo Chloe je treba uporabljati previdno pri epilepsiji, depresiji, ulceroznem kolitisu, boleznih jeter in žolčnika, miomih maternice, mastopatiji, koreji, tetaniji, porfiriji, multipli sklerozi, krčnih žilah, tuberkulozi, ledvičnih boleznih in adolescenci (brez rednih ovulacijskih ciklusov)., dislipoproteinemija, srpastocelična anemija, idiopatska zlatenica ali srbenje med prejšnjo nosečnostjo, otoskleroza z okvarjenim sluhom med prejšnjo nosečnostjo.

Zdravilo je treba jemati peroralno na 1 kartico / dan. Tableto vzamemo brez žvečenja in speremo z majhno količino tekočine. Priporočljivo je, da zdravilo vzamete istočasno, po možnosti po zajtrku ali večerji.

V odsotnosti hormonskih kontraceptivov v preteklem mesecu

Kloja se začne na prvi dan cikla (tj. Prvi dan menstrualne krvavitve), pri čemer se uporabi tableta ustreznega dneva v tednu iz koledarskega paketa. Dovoljeno je začeti jemati 2-5 dan menstrualnega ciklusa, vendar je v tem primeru priporočljivo dodatno uporabiti kontracepcijsko metodo v prvih 7 dneh jemanja tablet iz prvega pakiranja.

Dnevni vnos zdravila poteka z uporabo tablet iz koledarskega paketa zaporedno v smeri puščice, natisnjene na folijo, dokler se ne vzamejo vse tablete. Ko ste vzeli vseh 21 tablet v rumeno-oranžni barvi iz koledarskega pakiranja, je treba preostale bele tablete vzeti v naslednjih 7 dneh. V zadnjih 7 dneh cikla zdravljenja (28 dni) bi se morale pojaviti menstruacijske krvavitve (kot posledica prekinitve zdravljenja). Menstrualna krvavitev se običajno začne 2-3 dni po 21. dnevu cikla zdravljenja z zdravili. Naslednji paket je treba začeti naslednji dan po popolnem zaključku jemanja tablet iz prejšnje embalaže, ne glede na to, ali se krvavitev nadaljuje ali ne.

Pri prehodu s kombiniranih kontracepcijskih zdravil (peroralnih kontraceptivov (OCC), vaginalnega obroča ali kontracepcijskega obliža)

Jemanje zdravila Chloe je treba začeti naslednji dan po zaužitju zadnje aktivne tablete prejšnjega zdravila, v nobenem primeru pa ne pozneje kot naslednji dan po običajnem sedemdnevnem premoru v odmerku (za zdravila, ki vsebujejo 21 tablet). Nadalje, kot je opisano zgoraj.

Če je bolnik jemal dnevno kontracepcijsko tableto 28 dni, je treba uporabo zdravila Chloe začeti po jemanju zadnje neaktivne tabletke. Zdravilo Chloe je treba jemati na dan odstranitve vaginalnega obroča ali kontracepcijskega obliža, vendar najkasneje na dan, ko je treba vstaviti nov obliž ali če se zaplete nov obliž.

Pri prehodu z kontracepcijskih sredstev, ki vsebujejo samo progestogene (mini-pili, oblike injekcij, vsadki, intrauterini kontracepcijski t

Pri prehodu iz "mini pijače" se lahko zdravilo Chloe začne uporabljati brez prekinitev.

Pri uporabi kontracepcijskih oblik za injiciranje je treba zdravilo Chloe uporabiti od dneva, ko boste prejeli naslednjo injekcijo.

Pri prehodu z implantata je treba Chloe uporabiti že na dan odstranitve.

V vseh primerih morate v prvih 7 dneh jemati dodatno kontracepcijsko metodo.

Po splavu v prvem trimesečju nosečnosti lahko ženska takoj začne s Chloe. V tem primeru ni potrebe po dodatnih kontracepcijskih metodah.

Po porodu, v odsotnosti dojenja ali splavov v drugem trimesečju nosečnosti, je treba zdravilo začeti na dan 21-28. Če se je zdravljenje začelo kasneje, morate v prvih 7 dneh uporabe zdravila uporabiti dodatno kontracepcijsko metodo.

Če je ženska spolno živela v obdobju med porodom ali splavom, je treba pred začetkom uporabe zdravila Chloe izključiti nosečnost ali pa počakati na prvo menstruacijo.

Jemanje pogrešanih tablet

Zamujeno tableto vzemite čim prej, naslednjo tableto ob običajnem času. Z zamudo 12 ur se lahko zmanjša zanesljivost kontracepcije. Več kot je manjkajoče tablete in čim bližje prehodu do 7-dnevnega odmora pri jemanju tablet, večja je verjetnost nosečnosti. V tem primeru lahko sledite naslednjim osnovnim pravilom:

-zdravila ne smejo nikoli prekiniti za več kot 7 dni;

-Za doseganje ustrezne supresije hipotalamično-hipofizno-jajčnikovih predpisov je potrebno 7 dni neprekinjenega dajanja zdravila.

V skladu s tem lahko podate naslednja priporočila, če je bila zamuda pri jemanju tablet večja od 12 ur (interval od trenutka jemanja zadnje tablete je več kot 36 ur).

Prvi teden jemanja zdravila

Ženska mora vzeti zadnjo izpuščeno tableto takoj, ko se spomni (čeprav pomeni hkrati dve tableti). Naslednjo tableto je treba vzeti ob običajnem času. Poleg tega je treba v naslednjih 7 dneh uporabljati pregradno metodo kontracepcije. Če se je spolni odnos zgodil v tednu pred zamudo tablete, je treba razmisliti o možnosti zanositve.

Drugi teden jemanja zdravila

Ženska mora vzeti zadnjo izpuščeno tableto takoj, ko se spomni (čeprav pomeni hkrati dve tableti). Naslednjo tableto je treba vzeti ob običajnem času.

Če je ženska tablete vzela pravilno v 7 dneh pred prvo izpuščeno tableto, ni treba uporabljati dodatnih kontracepcijskih ukrepov. V nasprotnem primeru morate poleg sedmih dni uporabiti tudi kontracepcijske metode (npr. Kondom).

Tretji teden jemanja zdravila

Tveganje za nosečnost se poveča zaradi prihajajoče prekinitve jemanja tablet, če pa so bile v sedmih dneh pred prvo izpuščeno tableto vse tablete pravilno odvzete, ni potrebe po uporabi dodatnih kontracepcijskih metod.

1. Ženska mora vzeti zadnjo izpuščeno tableto takoj, ko je mogoče, takoj ko se spomni (tudi če hkrati pomeni dve tableti). Naslednje tablete jemljejo ob običajnem času, dokler tablete iz trenutne embalaže ne izginejo. Naslednja embalaža se mora začeti takoj. "Odpoved" krvavitve je malo verjetna, dokler tablete iz drugega pakiranja ne izginejo, vendar lahko med jemanjem tablet vzamete madeže in "preboj".

2. Ženska lahko preneha jemati tablete iz trenutnega pakiranja. Nato bi morala vzeti odmor 7 dni, vključno z dnevom, ko je zamudila tableto, in nato začela jemati tablete iz novega pakiranja. Če ženska zgreši tableto in potem med prekinitvijo sprejema, nima krvavitve "umika", je treba izključiti nosečnost.

Priporočila za bolezni prebavil

Če ima ženska bruhanje v 3 do 4 urah po zaužitju zdravila, je lahko absorpcija zdravilnih učinkovin nepopolna. V tem primeru se morate osredotočiti na priporočila, ko preskočite tabletke.

Spremenite dan menstrualne krvavitve

Da bi odložili začetek menstrualne krvavitve, mora ženska vzeti tablete iz novega pakiranja takoj po zaužitju vseh tablet iz prejšnje embalaže, ne da bi prekinila sprejem. Tablete iz tega novega paketa lahko vzamete tako dolgo, kot si želi ženska (dokler se paket ne konča). Med jemanjem zdravila iz drugega pakiranja ima lahko ženska madeže ali "prebijajoče" krvavitve iz maternice. Nadaljevanje jemanja zdravila Chloe iz novega pakiranja mora biti po običajnem 7-dnevnem premoru.

Da bi odložili dan nastopa menstrualne krvavitve na drug dan v tednu, bi morala ženska skrajšati naslednjo prekinitev za jemanje tablet za toliko dni, kot želi. Čim krajši je interval, tem večja je nevarnost, da ne bo imela krvavitve, v prihodnje pa bo prišlo do madežev in »prebojnih« krvavitev, ko boš vzel drugi paket (tako kot če bi želela odložiti menstrualno krvavitev)..

Pri zdravljenju hiperandrogenih stanj

Trajanje zdravljenja je odvisno od resnosti bolezni. Po izginotju simptomov je priporočljivo vzeti zdravilo vsaj še 3-4 mesece. V primeru ponovitve bolezni nekaj tednov ali mesecev po zaključku tečaja lahko zdravljenje s Chloe ponovite. V primeru nadaljevanja zdravljenja (po 4-tedenskem premoru ali več) je treba razmisliti o povečanem tveganju za VTE.

Otroci in najstniki

Zdravilo Chloe je prikazano šele po pojavu menarhe.

Bolniki po menopavzi

Kloe ni indicirana po menopavzi.

Motnje delovanja jeter

Zdravilo Chloe je kontraindicirano pri ženskah s hudo boleznijo jeter, dokler se indikatorji delovanja jeter ne bodo normalizirali.

Ledvična disfunkcija

Zdravilo Chloe ni bilo posebej raziskano pri bolnikih s težavami z ledvicami. Razpoložljivi podatki v teh primerih ne kažejo prilagoditve odmerka.

Določanje pogostnosti neželenih učinkov: zelo pogosto (≥1 / 10); pogosto (≥1 / 100 do 2).

Tveganje za arterijske trombembolične zaplete ali motnje možganskega obtoka se poveča:

- s starostjo;

- pri kajenju (z intenzivnim kajenjem in z naraščajočo starostjo se tveganje še povečuje, zlasti pri ženskah, starejših od 35 let. Ženskam, starejšim od 35 let, je treba svetovati, naj prenehajo kaditi, če želijo vzeti zdravilo Chloe);

- s hipertenzijo;

- z valvularnimi srčnimi boleznimi;

- z atrijsko fibrilacijo;

- z družinsko anamnezo (tj. z anamnezo primerov arterijske tromboze v relativno mladi starosti s starši ali bližnjimi sorodniki). Če se sumi na dedno predispozicijo, se mora ženska pred odločitvijo o kakršni koli hormonski kontracepciji posvetovati s strokovnjakom.

Periferne cirkulatorne motnje se lahko pojavijo tudi pri sladkorni bolezni, sistemskem eritematoznem lupusu, hemolitičnem uremičnem sindromu, kronični vnetni črevesni bolezni (in sicer Crohnovi bolezni ali ulceroznem kolitisu) in srpastih celičnih anemijah.

Upoštevati je treba povečano tveganje za tromboembolijo v poporodnem obdobju.

Povečanje pogostosti ali resnosti napadov migrene med uporabo zdravila Chloe (ki je lahko predhodnik motnje cerebralnega obtoka) je razlog za takojšnjo prekinitev zdravljenja.

Glede možne vloge krčnih žil in površinskega tromboflebitisa pri razvoju venske trombembolije ni soglasja.

Biokemični dejavniki, ki lahko kažejo na dedno ali pridobljeno občutljivost na vensko ali arterijsko trombozo, vključujejo protitelesa proti aktiviranemu proteinu C (APS), hiperhomocisteinemijo, pomanjkanje antitrombina III, pomanjkanje beljakovin C, pomanjkanje proteina S, antifosfolipidna protitelesa (protitelesa C, pomanjkanja protiteles C, protitelesa proti t.

Pri ocenjevanju razmerja med tveganji in koristmi mora zdravnik upoštevati, da lahko ustrezno zdravljenje osnovne patologije zmanjša tveganje za trombozo. Ženske, ki jemljejo zdravilo Chloe, je treba seznaniti s potrebo, da pravočasno obvestijo lečečega zdravnika o morebitnih simptomih tromboze. V primeru tromboze ali suma njenega pojavljanja je treba zdravljenje s Chloe prekiniti. Glede na teratogenost koagulantov (kumarinov) morate začeti uporabljati ustrezne kontracepcijske metode.

Pri ženskah s hipertrigliceridemijo, medtem ko jemljejo COC (če je to stanje v družinski anamnezi), se lahko tveganje za pankreatitis poveča.

Razmerje med COK in arterijsko hipertenzijo ni bilo ugotovljeno. Če se pojavi trdovratna arterijska hipertenzija, je treba zdravilo Chloe preklicati in predpisati ustrezno antihipertenzivno zdravljenje. Sprejem kontracepcijskega zdravila se lahko nadaljuje z normalizacijo krvnega tlaka.

V primeru nenormalne funkcije jeter, bo morda treba Chloe začasno umakniti pred normalizacijo laboratorijskih parametrov. Za ponavljajočo se holestatsko zlatenico, ki se prvič pojavi med nosečnostjo ali predhodnim vnosom spolnih hormonov, je treba prekiniti zdravljenje s COC.

Čeprav imajo COC učinke na odpornost proti insulinu in toleranco za glukozo, običajno ni treba popraviti odmerka hipoglikemičnih zdravil pri bolnikih s sladkorno boleznijo. Vendar pa mora biti ta kategorija bolnikov pod strogim zdravniškim nadzorom.

Ženske s nagnjenostjo k kloazmi, medtem ko jemljejo COC, se morajo izogibati dolgotrajni izpostavljenosti soncu in izpostavljenosti ultravijoličnemu sevanju.

Če so ženske s hirzutizmom v zadnjem času razvile simptome ali so se znatno povečale, je treba pri diferencialni diagnozi razmisliti o drugih dejavnikih, kot so androgenski produkcijski tumorji, prirojena disfunkcija skorje nadledvične žleze.

Med dajanjem zdravila Chloe se lahko včasih pojavijo nepravilne krvavitve (madeži ali prebojne krvavitve), zlasti v prvih mesecih zdravljenja. Zato je treba vsako nepravilno krvavitev oceniti šele po prilagoditvenem obdobju približno 3 ciklov.

Če se nepravilna krvavitev po predhodnih rednih ciklih ponovno pojavi ali razvije, je treba razmisliti o nehormonskih vzrokih in sprejeti ustrezne diagnostične ukrepe za izključitev malignih tumorjev (vključno z diagnostično kiretacijo votline maternice) ali nosečnosti. V nekaterih primerih se med prekinitvijo jemanja tablet ne sme razviti odtegnitvena krvavitev. V primeru nepravilnih tablet ali ob odsotnosti dveh zaporednih menstrualnih krvavitev je treba pred nadaljevanjem jemanja zdravila izključiti nosečnost.

Lahko spremenite rezultate testov kožne alergije, zmanjšanje koncentracije LH in FSH. Glede na to, da se kontracepcijski učinek v celoti pokaže do 7. dneva od začetka jemanja zdravila, se v prvem tednu priporočajo dodatne nehormonske metode kontracepcije.

Priporočljivo je predpisati zdravilo po porodu, če ni dojenja, šele po zaključku prvega normalnega menstrualnega ciklusa.

Zdravljenje je treba prekiniti 3 mesece pred načrtovano nosečnostjo.

V primeru driske in bruhanja se kontracepcijski učinek zmanjša (brez prekinitve je treba uporabiti dodatne nehormonske metode kontracepcije).

Obstajajo poročila o nekaj povečanju tveganja za nastanek raka materničnega vratu pri dolgotrajni uporabi COC. Povezava z jemanjem COC ni dokazana. Še vedno je sporno vprašanje, v kolikšni meri so te ugotovitve povezane s patologijo materničnega vratu ali z značilnostmi spolnega vedenja (redkejša kontracepcijska metoda). Najpomembnejši dejavnik tveganja za rak materničnega vratu je dolgotrajna okužba s HPV. Meta-analiza 54 epidemioloških študij je pokazala, da je pri ženskah, ki trenutno jemljejo COC, relativno povečano relativno tveganje za razvoj raka dojke (relativno tveganje 1.24). Povečano tveganje postopoma izgine v 10 letih po prenehanju uporabe teh zdravil. Ker je rak dojke redko opažen pri ženskah, mlajših od 40 let, je povečanje števila diagnostike raka dojke pri ženskah, ki zdaj jemljejo COC ali ki so pred kratkim jemale, kar je zanemarljivo glede na celotno tveganje te bolezni. Njegova povezanost s KOC ni dokazana. Opaženo povečanje tveganja je lahko tudi posledica zgodnejše diagnoze raka dojke pri ženskah, ki uporabljajo kokain. Pri ženskah, ki so že kdaj uporabljale COC, se odkrijejo zgodnejše stopnje raka dojke kot pri ženskah, ki jih še niso uporabljale.

V redkih primerih, glede na uporabo COC, so opazili razvoj jetrnih tumorjev, ki so v nekaterih primerih privedli do smrtno nevarne intraabdominalne krvavitve. To je treba upoštevati pri diferencialni diagnozi v primeru hude bolečine v trebuhu, povečanih jeter ali znakov intraabdominalne krvavitve.

Uporaba COC-jev lahko vpliva na laboratorijske rezultate, vključno z biokemičnimi kazalniki delovanja jeter, ščitnice, nadledvičnih žlez in ledvic, koncentracije beljakovin v plazmi, na primer kortikosteroid-vezavnega globulina ter lipidno-lipoproteinskega sestava krvi, presnove ogljikovih hidratov in koagulacije krvi. Vendar so odstopanja običajno v območju normalnih laboratorijskih vrednosti.

Zdravilo je kontraindicirano med nosečnostjo, sumom na nosečnost in med dojenjem.

Chloe Reviews

Proizvajalec: Češka

Oblika izdaje: Tablete

Analogi Chloe

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 24 rubljev. Analogni cenejši za 652 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 65 rubljev. Analogni cenejši za 611 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 121 rubljev. Analogni cenejši za 555 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 131 rubljev. Analogni cenejši za 545 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 171 rubljev. Analogni cenejši za 505 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 183 rubljev. Analogni cenejši za 493 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 236 rubljev. Analogni cenejši za 440 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 243 rubljev. Analogni cenejši za 433 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 246 rubljev. Analogni cenejši za 430 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 265 rubljev. Analogni cenejši za 411 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 269 rubljev. Analogni cenejši za 407 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 289 rubljev. Analogni cenejši za 387 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 294 rubljev. Analogni cenejši za 382 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 295 rubljev. Analogni cenejši za 381 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 328 rubljev. Analogni cenejši za 348 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 331 rubljev. Analogni cenejši za 345 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 342 rubljev. Analogni cenejši za 334 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 344 rubljev. Analogni cenejši za 332 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 356 rubljev. Analogni cenejši za 320 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 382 rubljev. Analogni cenejši za 294 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 395 rubljev. Analogni cenejši za 281 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 402 rubljev. Analogni cenejši za 274 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 415 rubljev. Analogni cenejši za 261 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 428 rubljev. Analogni cenejši za 248 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 430 rubljev. Analogni cenejši za 246 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 431 rubljev. Analogni cenejši za 245 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 458 rubljev. Analogni cenejši za 218 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 475 rubljev. Analogni cenejši za 201 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 529 rubljev. Analogni cenejši za 147 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 536 rubljev. Analogni cenejši za 140 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 540 rubljev. Analogni cenejši za 136 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 541 rubljev. Analogni cenejši za 135 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 546 rubljev. Analogni cenejši za 130 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 560 rubljev. Analogni cenejši za 116 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 577 rubljev. Analogni cenejši za 99 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 582 rubljev. Analogni cenejši za 94 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 584 rubljev. Analogni cenejši za 92 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 589 rubljev. Analogni je cenejši za 87 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 590 rubljev. Analogni cenejši za 86 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 595 rubljev. Analogni cenejši za 81 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 598 rubljev. Analogni cenejši za 78 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 602 rubljev. Analogni je cenejši za 74 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 610 rubljev. Analogni cenejši za 66 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 630 rubljev. Analogni cenejši za 46 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 638 rubljev. Analogni je cenejši za 38 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 651 rubljev. Analogni cenejši za 25 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 659 rubljev. Analogni cenejši za 17 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 699 rubljev. Analog dražji za 23 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 720 rubljev. Analog dražji na 44 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 732 rubljev. Analog je dražji za 56 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 753 rubljev. Analog dražji na 77 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 758 rubljev. Analogni več za 82 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 958 rubljev. Analog več za 282 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 960 rubljev. Analog več za 284 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 969 rubljev. Analog dražji za 293 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 978 rubljev. Analog dražji na 302 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 979 rubljev. Analog več za 303 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 1029 rubljev. Analog dražji za 353 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 1140 rubljev. Analog dražji na 464 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 1190 rubljev. Analog dražji na 514 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 1195 rubljev. Analog dražji na 519 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 1249 rubljev. Analog dražji za 573 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena je od 1298 rubljev. Analog več za 622 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 1343 rubljev. Analog je dražji na 667 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 1781 rubljev. Analog je dražji na 1105 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 3017 rubljev. Analog dražji na 2341 rubljev

Navodila za uporabo za Chloe

Registrska številka:

Trgovsko ime zdravila:

Mednarodno nelastniško ime ali ime skupine:

Oblika odmerjanja:

Sestava:

Vsaka rumeno-oranžna tableta vsebuje:

Aktivne snovi: Tsiproterona acetat 2 mg in etilestradiol 0,035 mg
Pomožne snovi: t
Jedro - laktoza monohidrat, povidon, natrijev karboksimetil škrob (tip A), brezvodni koloidni silicijev dioksid, aluminijev koloidni oksid, magnezijev stearat;
Shell - barva Opadry Yellow IIOY-L-32901 (Opadry II Yellow OY-L-32901) (laktoza monohidrat, hipromeloza 2910, titanov dioksid, makrogol 4000, rumeni železov oksid, črni železov oksid, rdeči železov oksid, prečiščena voda).

Vsaka bela tabletka (placebo) vsebuje:
Pomožne snovi: t
Laktoza monohidrat, povidon, natrijev karboksimetil škrob (tip A), brezvodni silicijev koloidni dioksid, koloidni aluminijev oksid, magnezijev stearat.

Opis

Farmakoterapevtska skupina:

ATX koda:

Farmakološko delovanje

Farmakodinamika
Kombinirano zdravilo z majhnimi odmerki monofaznih peroralnih kontraceptivov z antiandrogenim delovanjem. Mehanizem delovanja je posledica njegovega antiandrogenega steroidnega pripravka - ciproteron acetata in peroralnega estrogena - etinilestradiola. Ciproteronacetat se lahko konkurenčno veže na naravne androgene receptorje (testosteron, dihidroepiandrosteron, androstendion itd.), Ki se tvorijo v majhnih količinah v telesu žensk, predvsem v nadledvičnih žlezah, jajčnikih in koži. Z blokiranjem androgenih receptorjev v ciljnih organih zmanjša učinke androginizacije pri ženskah (zaradi motenj v procesih, ki jih posredujejo hormonski receptorski kompleksi na ravni glavnih znotrajceličnih mehanizmov). Tako je mogoče zdraviti bolezni, ki jih povzroča povečana tvorba androgenov ali specifična občutljivost na te hormone.

Na podlagi Chloe ® se poveča aktivnost žlez lojnic, kar ima pomembno vlogo pri pojavu aken in seboreje. Po 3-4 mesecih zdravljenja to ponavadi vodi do izginotja obstoječega izpuščaja. Prekomerne mastne lase in koža izginejo še prej. Izguba las, ki pogosto spremlja seborejo, je prav tako zmanjšana. Zdravljenje s Chloe ® pri ženskah v rodni dobi zmanjšuje klinične manifestacije blagih oblik hirzutizma; Vendar pa je treba učinek zdravljenja pričakovati šele po več mesecih uporabe.

Poleg antiandrogenih lastnosti ima ciproteron acetat tudi gestagensko aktivnost, ki posnema lastnosti hormona rumenega telesa. On, tako kot druga zdravila z gestagensko aktivnostjo, zavira izločanje hipofiznih gonadotropnih hormonov in zavira ovulacijo, kar povzroča njen kontracepcijski učinek.

Etinilestradiol poveča osrednji in periferni učinek ciproteronacetata na ovulacijo, ohranja visoko viskoznost cervikalne sluzi, zaradi česar je spermatozoidom težko prodreti v maternično votlino in pomaga zagotoviti zanesljiv kontracepcijski učinek.

V ozadju vnosa zdravila postane cikel bolj reden, manj pogosta boleča menstruacija, zmanjšanje intenzivnosti krvavitve, kar zmanjša tveganje za anemijo zaradi pomanjkanja železa.

Farmakokinetika
Tsiproterona acetat
Sesanje
Po zaužitju zdravila Chloe ® se ziproteron acetat popolnoma absorbira iz prebavil (GIT). Po zaužitju 1 tablete Chloe ® je največja koncentracija v krvni plazmi (Cmaks) dosežemo po 1,6 h in je 15 ng / ml. Biološka uporabnost je 88%.

Distribucija
Ciproteronacetat je skoraj popolnoma vezan na albumin v plazmi, približno 3,5-4% je v prostem stanju. Ker je vezava na beljakovine nespecifična, spremembe v ravni globulina, ki veže spolne steroide (GSPS), ne vplivajo na farmakokinetiko ciproteronacetata. Pri materinem mleku se izloči do 0,2% odmerka ciproteron acetata.

Presnova in izločanje
Farmakokinetika dipaznega ziproteron acetata, razpolovni čas (T1/2) je 0,8 ur oziroma 2,3 dni za prvo in drugo fazo. Skupni očistek plazme je 3,6 ml / min / kg. Biotransformiran s hidroksilacijo in konjugacijo je glavni presnovek 15H-hidroksilni derivat. Izvira predvsem v obliki presnovkov preko ledvic in skozi črevo v razmerju 1: 2, majhen del - nespremenjen skozi črevesje. T1/2 za presnovke ciproteron acetata je 1,8 dni.

Etinil estradiol
Sesanje
Po zaužitju zdravila Chloe ® se etinilestradiol hitro in popolnoma absorbira iz prebavil. V procesu absorpcije in "prvega prehoda" skozi jetra se etinilestradiol v veliki meri presnavlja, kar povzroči biološko uporabnost približno 45% in njegovo pomembno individualno variabilnost. Po zaužitju 1 dragee Chloe ® Cmaks Je približno 80 pg / ml in doseže po 1,7 h.

Distribucija
Komunikacija z beljakovinami (albumin) krvne plazme je visoka (2% je v plazmi v prosti obliki). Pri materinem mleku se izloči do 0,02% etinilestradiola. Etinilestradiol med neprekinjenim dajanjem poveča jetrno sintezo GSPS in kortikosteroid-vezavnega globulina (CSG). Pri zdravljenju s Chloe® se serumska koncentracija SSB poveča od približno 100 nmol / L do 300 nmol / L, koncentracija CGS v serumu pa se poveča s približno 50 µg / ml na 95 µg / ml.

Presnova in izločanje
Farmakokinetika dvofaznega etinilestradiola s T1/2 1-2 uri oziroma približno 20 ur. Plazemski očistek je približno 5 ml / min / kg. Etinil estradiol se izloča v obliki presnovkov; približno 40% - preko ledvic, 60% - skozi črevesje.

Indikacije za uporabo:

Kontraindikacije:

- sočasna uporaba z drugim hormonskim kontraceptivom;
- tromboza (venska in arterijska) ali tromboembolija trenutno ali v anamnezi (vključno z globoko vensko trombozo, pljučno embolijo, miokardnim infarktom, cerebrovaskularnimi motnjami, na primer možgansko kap);
- stanja pred trombozo (vključno z angino pektoris, prehodnimi ishemičnimi napadi);
- večkratnih ali resnih dejavnikov tveganja za vensko ali arterijsko trombozo (vključno zapletene valvularne okvare, atrijska fibrilacija, cerebrovaskularne bolezni ali koronarnih arterij, nenadzorovano hipertenzijo, hudo dislipoproteinemia, subakutni bakterijski endokarditis, dolgotrajno imobilizacijo, operaciji na spodnjih okončine, nevrokirurške operacije, obsežne poškodbe, kajenje starejše od 35 let, debelost z indeksom telesne mase nad 30 kg / m2;
- ugotovljena je bila dedna ali pridobljena dovzetnost za vensko ali arterijsko trombozo, kot so odpornost na aktivirano beljakovino C (APS), pomanjkanje antitrombina III, pomanjkanje beljakovin C, pomanjkanje proteina S, hiperhomocisteinemija in prisotnost antifosfolipidnih protiteles (protitelesa proti kardiolipinu, protiteles proti lupusu, protitrombocisteinemija)
- diabetes mellitus z diabetično angiopatijo;
- huda jetrna bolezen je trenutno ali v anamnezi ali ima izrazito nenormalno delovanje jeter ne prej kot 6 mesecev po normalizaciji kazalcev delovanja jeter;
- jetrni tumorji (benigni in maligni);
- hormonsko odvisni maligni tumorji ali sum na njih, vključno z t tumorji mlečne žleze ali spolnih organov (vključno z zgodovino);
- krvavitev iz nožnice neznane etiologije;
- pankreatitis s hudo hipertrigliceridemijo (vključno z anamnezo);
- zgodovino migrene, ki so jo spremljali žariščni nevrološki simptomi;
- obdobje dojenja;
- nosečnost ali sum na to;
- prirojena hiperbilirubinemija (Gilbertovi, Dubin-Johnsonovi in ​​Rotorjevi sindromi);
- starost nad 40 let;
- hiperprolaktinemija;
- intoleranca za laktozo, pomanjkanje laktaze, malabsorpcija glukoze-galaktoze;
- preobčutljivost na zdravilo.

Če se pri jemanju zdravila Chloe ® prvič pojavi kateri od teh stanj, je treba zdravilo takoj prekiniti.

Chloe ® ni namenjen za uporabo pri moških.

Previdno
Zdravilo Chloe ® je treba uporabljati previdno pri epilepsiji, depresiji, ulceroznem kolitisu, boleznih jeter in žolčnika, miomih maternice, mastopatiji, koreji, tetaniji, porfiriji, multipli sklerozi, krčnih žilah, tuberkulozi, ledvičnih boleznih, v adolescenci (brez rednih bolezni). ovulacijski ciklusi), dislipoproteinemija, srpastocelična anemija, idiopatska zlatenica ali srbenje med prejšnjo nosečnostjo, otoskleroza z okvarjenim sluhom med prejšnjo nosečnostjo.

Odmerjanje in uporaba

Zdravilo Chloe ® se jemlje peroralno za 1 tableto na dan. Tableto vzamemo brez žvečenja in speremo z majhno količino tekočine. Medtem ko jemanje zdravila ni pomembno, je treba kasnejši sprejem opraviti ob isti izbrani uri, po možnosti po zajtrku ali večerji.

V odsotnosti hormonskih kontraceptivov v preteklem mesecu. Chloe ® se začne 1. dan menstrualnega ciklusa (to je prvi dan menstrualne krvavitve), pri čemer uporabite tableto ustreznega dneva v tednu iz koledarskega paketa. Dovoljeno je začeti jemati 2-5 dan menstrualnega ciklusa, vendar je v tem primeru priporočljivo dodatno uporabiti kontracepcijsko metodo v prvih 7 dneh jemanja tablet iz prvega pakiranja.

Dnevni vnos zdravila poteka z uporabo tablet iz koledarskega paketa zaporedno v smeri puščice, natisnjene na folijo, dokler se ne vzamejo vse tablete. Ko ste vzeli vseh 21 tablet v rumeno-oranžni barvi iz koledarskega pakiranja, je treba preostale bele tablete vzeti v naslednjih 7 dneh. V zadnjih 7 dneh cikla zdravljenja (28 dni) se je treba pojaviti menstruacijska krvavitev (krvavitev zaradi prekinitve zdravljenja). Menstrualne krvavitve se običajno začnejo 2-3 dni po 21. danu cikla zdravljenja s Chloe ®. Naslednji paket je treba začeti naslednji dan po popolnem zaključku jemanja tablet iz prejšnje embalaže, ne glede na to, ali se krvavitev nadaljuje ali ne.

Pri prehodu s kombiniranih kontraceptivov (peroralnih kontraceptivov (OCC)), vaginalnega obroča ali kontracepcijskega obliža). Chloe® je treba vzeti naslednji dan po zaužitju zadnje aktivne tablete predhodnega pripravka, vendar v nobenem primeru kasneje kot dan po običajnem 7-dnevnem premoru (za izdelke, ki vsebujejo 21 tablet). Nadalje, kot je opisano zgoraj. Če je bolnik jemal prejšnjo kontracepcijo vsak dan 28 dni, je treba uporabo Chloe® začeti po jemanju zadnje neaktivne tabletke. Zdravilo Chloe ® je treba jemati na dan odstranitve vaginalnega obroča ali kontracepcijskega obliža, vendar najkasneje na dan, ko je treba vstaviti nov obliž ali ko se prilepi nov obliž.

Pri prehodu z kontracepcijskih sredstev, ki vsebujejo samo gestagene ("mini-pili", oblike injekcij, vsadki, intrauterini kontraceptivi, ki sproščajo progestogen). Pri preklopu iz »mini pijače« se lahko uporaba Chloe ® začne brez prekinitve.

Pri uporabi kontracepcijskih oblik za injiciranje se zdravilo Chloe ® začne izvajati od dneva, ko je treba dati naslednjo injekcijo.

Pri selitvi iz vsadka - na dan odstranitve. V vseh primerih morate v prvih 7 dneh jemati dodatno kontracepcijsko metodo.

Po splavu v prvem trimesečju nosečnosti lahko ženska takoj začne jemati zdravilo. V tem primeru ženska ne potrebuje dodatnih kontracepcijskih metod.

Po porodu, v odsotnosti dojenja ali splavov v drugem trimesečju nosečnosti, je treba zdravilo začeti na dan 21-28. Če se je zdravljenje začelo kasneje, morate v prvih 7 dneh jemati dodatno kontracepcijsko metodo.

Če je ženska seksala med rojstvom ali splavom in začetkom dajanja zdravila Chloe ®, je treba najprej izključiti nosečnost ali pa počakati na prvo menstruacijo.

Jemanje pogrešanih tablet
Ženska mora vzeti zamujeno tableto čim prej, naslednjo tableto vzeti ob običajnem času. Z zamudo manj kot 12 ur se zanesljivost kontracepcije ne zmanjša. Če je zamuda pri jemanju tablet več kot 12 ur, se lahko zmanjša zanesljivost kontracepcije. Več kot je manjkajoče tablete in čim bližje prehodu do 7-dnevnega odmora pri jemanju tablet, večja je verjetnost nosečnosti. V tem primeru lahko sledite naslednjim osnovnim pravilom:


  • Zdravila ne smete nikoli prekiniti za več kot 7 dni.
  • Za doseganje ustrezne supresije hipotalamično-hipofizno-jajčnikovih predpisov je potrebno 7 dni neprekinjenega dajanja zdravila.


V skladu s tem lahko podate naslednja priporočila, če je bila zamuda pri jemanju tablet večja od 12 ur (interval od trenutka jemanja zadnje tablete je več kot 36 ur): t

Prvi teden jemanja zdravila
Ženska mora vzeti zadnjo izpuščeno tableto takoj, ko se spomni (čeprav pomeni hkrati dve tableti). Naslednja tabletka se vzame ob običajnem času. Poleg tega je treba v naslednjih 7 dneh uporabljati pregradno metodo kontracepcije. Če se je spolni odnos zgodil v tednu pred zamudo tablete, je treba razmisliti o možnosti zanositve.

Drugi teden jemanja zdravila
Ženska mora vzeti zadnjo izpuščeno tableto takoj, ko se spomni (čeprav pomeni hkrati dve tableti). Naslednja tabletka se vzame ob običajnem času.

Če je ženska tablete vzela pravilno v 7 dneh pred prvo izpuščeno tableto, ni treba uporabljati dodatnih kontracepcijskih ukrepov. V nasprotnem primeru morate poleg sedmih dni uporabiti tudi kontracepcijske metode (npr. Kondom).

Tretji teden jemanja zdravila
Tveganje za nosečnost se poveča zaradi prihajajoče prekinitve jemanja tablet, če pa so bile v sedmih dneh pred prvo izpuščeno tableto vse tablete pravilno odvzete, ni potrebe po uporabi dodatnih kontracepcijskih metod.

1. Ženska mora vzeti zadnjo izpuščeno tableto takoj, ko je mogoče, takoj ko se spomni (tudi če hkrati pomeni dve tableti). Naslednje tablete jemljejo ob običajnem času, dokler tablete iz trenutne embalaže ne izginejo. Naslednja embalaža se mora začeti takoj. "Odpoved" krvavitev je malo verjetna, dokler tablete iz drugega pakiranja ne zmanjkajo, lahko pa pride do "razpoznavnega" izpusta in "prebojne" krvavitve med jemanjem tablet.
2. Ženska lahko preneha jemati tablete iz trenutnega pakiranja. Nato bi morala vzeti odmor 7 dni, vključno z dnevom, ko je zamudila tableto, in nato začela jemati tablete iz novega pakiranja.

Če ženska zgreši tableto, potem pa med prekinitvijo sprejema ni »krvavitve«, je treba izključiti nosečnost.

Priporočila za bolezni prebavil
Če ima ženska bruhanje v 3 do 4 urah po zaužitju zdravila, je lahko absorpcija zdravilnih učinkovin nepopolna. V tem primeru se morate osredotočiti na priporočila, ko preskočite tabletke.

Spremenite dan menstrualne krvavitve
Da bi odložili začetek menstrualne krvavitve, mora ženska vzeti tablete iz novega pakiranja takoj po zaužitju vseh tablet iz prejšnje embalaže, ne da bi prekinila sprejem. Tablete iz tega novega paketa lahko vzamete tako dolgo, kot si želi ženska (dokler se paket ne konča). Na ozadju jemanja zdravila iz drugega pakiranja, lahko ženske doživijo "madeže" razrešnico ali "preboj" maternične krvavitve. Nadaljevanje jemanja zdravila Chloe ® iz novega pakiranja mora biti po običajnem 7-dnevnem premoru.

Da bi odložili dan nastopa menstrualne krvavitve na drug dan v tednu, bi morala ženska skrajšati naslednjo prekinitev za jemanje tablet za toliko dni, kot želi. Čim krajši je interval, tem večja je nevarnost, da ne bo imela »odtegnitvene« krvavitve, v prihodnje pa bo med jemanjem drugega pakiranja prišlo do krvavitve iz madežev in »prebojne« krvavitve (tako kot takrat, ko bi želela zamuditi. menstrualne krvavitve).

Pri zdravljenju hiperandrogenih stanj se trajanje zdravljenja določi glede na resnost bolezni. Po izginotju simptomov je priporočljivo vzeti zdravilo vsaj še 3-4 mesece. V primeru ponovitve bolezni v nekaj tednih ali mesecih po končanem zdravljenju lahko zdravljenje s Chloe ® ponovite. V primeru nadaljevanja zdravljenja (po štiritedenskem premoru in več) morate upoštevati povečano tveganje za VTE (glejte tudi poglavje "Posebna navodila" in "Previdno").

Otroci in najstniki
Zdravilo Chloe ® je indicirano šele po nastopu menarhe.

Bolniki po menopavzi
Ni primerno. Chloe ® ni indiciran po menopavzi.

Bolniki z okvaro jeter
Zdravilo Chloe ® je kontraindicirano pri ženskah s hudo jetrno boleznijo, dokler se delovanje jeter ne vrne v normalno stanje (glejte tudi poglavje "Kontraindikacije").

Bolniki z okvaro ledvic
Zdravilo Chloe ® ni posebej raziskano pri bolnikih s težavami z ledvicami. Razpoložljivi podatki ne pomenijo spremembe zdravljenja pri teh bolnikih.

Neželeni učinki

Spodaj navedeni neželeni učinki so predstavljeni v skladu z naslednjimi stopnjami pogostnosti njihovega pojavljanja: zelo pogosto (≥ 1/10); pogosto (≥ 1/100 do ®):

- Venske trombembolične motnje.
- Arterijske trombembolične motnje.
- Možganska kap
- Povišan krvni tlak.
- Hipertrigliceridemija.
- Okvarjena toleranca za glukozo ali učinek na periferno odpornost na insulin.
- Jetrni tumorji (benigni in maligni).
- Okvarjeno delovanje jeter.
- Chloasma
- Pri ženskah z dednim angioedemom lahko eksogeni estrogeni povzročijo ali poslabšajo simptome angioedema.
- Začetek ali poslabšanje pogojev, za katere povezava z uporabo COC (ki vključuje Chloe®) ni nesporna: zlatenica in / ali srbenje, povezani s holestazo; tvorba žolčnih kamnov; porfirija; sistemski eritematozni lupus; hemolitični uremični sindrom; Sydenhamova koreja; herpes med prejšnjo nosečnostjo; izguba sluha, povezana z otosklerozo; Crohnova bolezen; ulcerozni kolitis; raka materničnega vratu.
- Zamegljen vid
- Omotičnost.
- Pankreatitis.
- Holecistitis.
- Pogostost diagnosticiranja raka dojke pri ženskah, ki uporabljajo COC (vključno s Chloe®), je zelo malo povečana. Pri ženskah, mlajših od 40 let, se redko pojavi rak dojk, presežna pogostnost je zanemarljiva glede na celotno tveganje za razvoj raka dojke. Vzročna povezava raka dojke z uporabo COC ni nameščena. Za več informacij glejte “Kontraindikacije” in “Posebna navodila”.

Preveliko odmerjanje

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili

S hkratno uporabo Chloe ® z induktorji mikrosomskih jetrnih encimov (hidantoini, števci, števci, števci, števci, primidoni, primerji), etilen estradiol in po možnosti z okskarbazepinom, topiramatom, felbamatom in griseofulvinom se poveča očistek etilen estradiola. zanesljivost kontracepcije.

S hkratno uporabo ampicilina, rifampicina in tetraciklinov se zmanjša kontracepcijska zanesljivost Chloe ®.

Posebna navodila

Pred začetkom uporabe zdravila Chloe ® je treba opraviti splošni zdravstveni pregled (vključno z mlečnimi žlezami in citološko preiskavo epitelija materničnega vratu), da se izključi nosečnost, motnje sistema strjevanja krvi. Pri dolgotrajni uporabi zdravila je treba preventivne kontrolne preiskave izvajati vsakih 6 mesecev.

Če obstajajo dejavniki tveganja, je treba potencialno tveganje in pričakovane koristi zdravljenja skrbno ovrednotiti in razpravljati z žensko, preden se odloči za začetek jemanja zdravila.

Pri tehtanju, ojačanju ali pri prvi manifestaciji katerega koli od teh stanj ali dejavnikov tveganja je lahko potrebna ukinitev zdravila.

Uporaba zdravila Chloe ® poveča tveganje za vensko tromboembolijo (VTE) v primerjavi s tveganjem za ženske, ki zdravila ne jemljejo. Dodatno tveganje za VTE je najvišje v prvem letu uporabe zdravila Chloe ® ali pri ponovni uporabi po 4 tednih prekinitve ali več. Venska trombembolija v 1-2% primerov je lahko smrtna. Približna pogostost VTE pri jemanju COC z nizkim odmerkom estrogena (manj kot 50 mikrogramov etinilestradiola) je do 4 na 10 000 žensk na leto v primerjavi z 0,5–1 na 10 000 žensk, ki ne jemljejo COC. Hkrati je pogostnost VTE pri jemanju COC manjša od pogostnosti VTE, povezanih z nosečnostjo (6 na 10 000 nosečnic na leto).

Epidemiološke študije so pokazale, da je incidenca VTE 1,5 do 2-krat večja pri ženskah, ki jemljejo zdravilo Chloe ® v primerjavi s COC, ki vsebuje levonorgestrel, in je podobna COC, ki vsebuje desogestrel / gestoden / drospirenon.

Pri bolnikih s sindromom policističnih jajčnikov obstaja večje tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja.

Epidemiološke študije so pokazale tudi povezavo z uporabo hormonskih kontraceptivov s povečanim tveganjem za razvoj arterijske tromboembolije (miokardni infarkt, prehodni ishemični napadi).

Pri osebah, ki jemljejo hormonske kontraceptive, so zelo redko poročali o trombozi drugih žil, in sicer o venah in arterijah jeter, mezenterij, ledvic, možganov ali mrežnice.

Bolnika je treba opozoriti, da se mora, če se razvijejo simptomi venske ali arterijske tromboze, takoj posvetovati z zdravnikom. Ti simptomi vključujejo enostransko bolečino v spodnjem okončini in / ali otekanje; nenadna huda bolečina v prsih, ki se oddaja v levo roko ali brez obsevanja; nenadna kratka sapa; nenaden kašelj vsak nenavaden, hud, dolgotrajen glavobol; povečana pogostost in resnost migrene; nenadna delna ali popolna izguba vida; diplopija; neartikulatni govor ali afazija; omotica; propad z / ali brez delnega napada; šibkost ali občutna izguba občutljivosti, ki se nenadoma pojavi na eni ali na enem delu telesa; motnje gibanja; "Ostri" trebuh.

Tveganje za vensko trombembolijo se poveča:

- s starostjo;
- pri kajenju (z intenzivnim kajenjem in z naraščajočo starostjo se tveganje še povečuje, zlasti pri ženskah, starejših od 35 let. Ženske, starejše od 35 let, je treba močno prepovedati kajenje, če želijo vzeti zdravilo Chloe ®;
- z družinsko anamnezo (tj. z anamnezo primerov venske tromboembolije v relativno mladi starosti med starši ali bližnjimi sorodniki). Če se sumi na dedno predispozicijo, se mora ženska pred odločitvijo o kakršni koli hormonski kontracepciji posvetovati s strokovnjakom;
- med dolgotrajno imobilizacijo, operacijo na spodnjih okončinah, nevrokirurške operacije ali obsežne travme. V teh primerih je treba prekiniti uporabo (v primeru načrtovane operacije ne manj kot 4 tedne) in je ne smemo nadaljevati do dva tedna po popolni ponovni vzpostavitvi motorične aktivnosti. Če uporaba zdravila Chloe ® vnaprej ni bila ustavljena, je treba razmisliti o vprašanju antitrombotične terapije;
- z debelostjo (indeks telesne mase nad 30 kg / m).

Tveganje za arterijske trombembolične zaplete ali motnje možganskega obtoka se poveča:

- s starostjo;
- pri kajenju (z intenzivnim kajenjem in z naraščajočo starostjo se tveganje še povečuje, zlasti pri ženskah, starejših od 35 let. Ženske, starejše od 35 let, je treba močno prepovedati kajenje, če želijo vzeti zdravilo Chloe ®;
- z dislipoproteinemijo;
- s hipertenzijo;
- z migreno;
- z valvularnimi srčnimi boleznimi;
- z atrijsko fibrilacijo;
- z družinsko anamnezo (tj. z anamnezo primerov arterijske tromboze v relativno mladi starosti s starši ali bližnjimi sorodniki). Če se sumi na dedno predispozicijo, se mora ženska pred odločitvijo o kakršni koli hormonski kontracepciji posvetovati s strokovnjakom.

Periferne cirkulatorne motnje se lahko pojavijo tudi pri sladkorni bolezni, sistemskem eritematoznem lupusu, hemolitičnem uremičnem sindromu, kronični vnetni črevesni bolezni (in sicer Crohnovi bolezni ali ulceroznem kolitisu) in srpastih celičnih anemijah.

Upoštevati je treba povečano tveganje za tromboembolijo v poporodnem obdobju.

Povečanje pogostosti ali resnosti napadov migrene med uporabo zdravila Chloe® (ki je lahko predhodnik cerebralnega obtoka) je razlog za takojšnjo prekinitev zdravljenja.

Glede možne vloge krčnih žil in površinskega tromboflebitisa pri razvoju venske trombembolije ni soglasja.

Biokemični dejavniki, ki lahko kažejo na dedno ali pridobljeno občutljivost na vensko ali arterijsko trombozo, vključujejo protitelesa proti aktiviranemu proteinu C (APS), hiperhomocisteinemijo, pomanjkanje antitrombina III, pomanjkanje beljakovin C, pomanjkanje proteina S, antifosfolipidna protitelesa (protitelesa C, pomanjkanja protiteles C, protitelesa proti t.

Pri ocenjevanju razmerja med tveganji in koristmi mora zdravnik upoštevati, da lahko ustrezno zdravljenje osnovne patologije zmanjša tveganje za trombozo. Ženske, ki jemljejo zdravilo Chloe ®, morajo pojasniti potrebo po pravočasnem poročanju zdravniku o primeru razvoja možnih simptomov tromboze. V primeru tromboze ali suma njenega pojavljanja je treba zdravljenje z zdravilom Chloe ® prekiniti. Glede na teratogenost koagulantov (kumarinov) morate začeti uporabljati ustrezne kontracepcijske metode.

Druge države
Pri ženskah s hipertrigliceridemijo, medtem ko jemljejo COC (če je to stanje v družinski anamnezi), se lahko tveganje za pankreatitis poveča.

Razmerje med COK in arterijsko hipertenzijo ni bilo ugotovljeno. V primeru trajne arterijske hipertenzije je treba zdravilo Chloe ® prekiniti in predpisati ustrezno antihipertenzivno zdravljenje. Sprejem kontracepcijskega zdravila se lahko nadaljuje z normalizacijo krvnega tlaka.

V primeru nenormalnega delovanja jeter bo morda treba Chloe ® začasno umakniti do normalizacije laboratorijskih parametrov. Za ponavljajočo se holestatsko zlatenico, ki se prvič pojavi med nosečnostjo ali predhodnim vnosom spolnih hormonov, je treba prekiniti zdravljenje s COC.

Čeprav imajo COC učinke na odpornost proti insulinu in toleranco za glukozo, običajno ni treba popraviti odmerka hipoglikemičnih zdravil pri bolnikih s sladkorno boleznijo. Vendar pa mora biti ta kategorija bolnikov pod strogim zdravniškim nadzorom.

Ženske s nagnjenostjo k kloazmi, medtem ko jemljejo COC, se morajo izogibati dolgotrajni izpostavljenosti soncu in izpostavljenosti ultravijoličnemu sevanju.

Če so ženske s hirzutizmom v zadnjem času razvile simptome ali so se znatno povečale, je treba pri diferencialni diagnozi razmisliti o drugih dejavnikih, kot so androgenski produkcijski tumorji, prirojena disfunkcija skorje nadledvične žleze.

Med jemanjem zdravila Chloe ® se lahko včasih pojavijo nepravilne krvavitve ("krvavitev" ali "preboj"), zlasti v prvih mesecih zdravljenja. Zato je treba vsako nepravilno krvavitev oceniti šele po prilagoditvenem obdobju približno 3 ciklov.

Če se po predhodnih rednih ciklih ponovno pojavijo ali pojavijo nepravilne krvavitve, je treba razmisliti o nehormonskih vzrokih in sprejeti ustrezne diagnostične ukrepe za izključitev malignih novotvorb (vključno z diagnostično kiretacijo votline maternice) ali nosečnosti.

V nekaterih primerih se med prekinitvijo tabletke morda ne bo razvila krvavitev. V primeru nepravilnih tablet ali ob odsotnosti dveh zaporednih menstrualnih krvavitev je treba pred nadaljevanjem jemanja zdravila izključiti nosečnost.

Rezultate alergijskih kožnih testov je mogoče spremeniti, zmanjšati koncentracijo luteinizirajočega hormona (LH) in folikle stimulirajočega hormona (FSH). Glede na to, da se kontracepcijski učinek v celoti pokaže do 7. dneva od začetka jemanja zdravila, se v prvem tednu priporočajo dodatne nehormonske metode kontracepcije.

Priporočljivo je predpisati zdravilo po porodu, če ni dojenja, šele po zaključku prvega normalnega menstrualnega ciklusa.

Zdravljenje je treba prekiniti 3 mesece pred načrtovano nosečnostjo.

V primeru driske in bruhanja se kontracepcijski učinek zmanjša (brez prekinitve je treba uporabiti dodatne nehormonske metode kontracepcije).

Tumorji
Obstajajo poročila o nekaj povečanju tveganja za nastanek raka materničnega vratu pri dolgotrajni uporabi COC. Povezava z jemanjem COC ni dokazana. Še vedno je sporno vprašanje, v kolikšni meri so te ugotovitve povezane s patologijo materničnega vratu ali z značilnostmi spolnega vedenja (redkejša kontracepcijska metoda). Najpomembnejši dejavnik tveganja za rak materničnega vratu je dolgotrajna okužba s HPV. Meta-analiza 54 epidemioloških študij je pokazala, da je pri ženskah, ki trenutno jemljejo COC, relativno povečano relativno tveganje za razvoj raka dojke (relativno tveganje 1.24). Povečano tveganje postopoma izgine v 10 letih po prenehanju uporabe teh zdravil. Ker je rak dojke redko opažen pri ženskah, mlajših od 40 let, je povečanje števila diagnostike raka dojke pri ženskah, ki zdaj jemljejo COC ali ki so pred kratkim jemale, kar je zanemarljivo glede na celotno tveganje te bolezni. Njegova povezanost s KOC ni dokazana. Opaženo povečanje tveganja je lahko tudi posledica zgodnejše diagnoze raka dojke pri ženskah, ki uporabljajo kokain. Pri ženskah, ki so že kdaj uporabljale COC, se odkrijejo zgodnejše stopnje raka dojke kot pri ženskah, ki jih še niso uporabljale.

V redkih primerih, glede na uporabo COC, so opazili razvoj jetrnih tumorjev, ki so v nekaterih primerih privedli do smrtno nevarne intraabdominalne krvavitve. To je treba upoštevati pri diferencialni diagnozi v primeru hude bolečine v trebuhu, povečanih jeter ali znakov intraabdominalne krvavitve.

Laboratorijski testi
Uporaba COC-jev lahko vpliva na laboratorijske rezultate, vključno z biokemičnimi kazalniki delovanja jeter, ščitnice, nadledvičnih žlez in ledvic, koncentracije beljakovin v plazmi, na primer kortikosteroid-vezavnega globulina ter lipidno-lipoproteinskega sestava krvi, presnove ogljikovih hidratov in koagulacije krvi. Vendar pa odstopanja običajno ostanejo v območju normalnih laboratorijskih vrednosti.

Več Člankov O Vrstah Akne