Skupaj sporočil: 1315

03.02.2013, Tatyana
Pozdravljeni, star sem 40 let. Že 3 leta jemljem kloe, zadnjih štirih mesecev nisem sprejel, ker Imam glavobol, mislil sem, da je to zaradi chloe, toda po odpovedi se ni nič spremenilo. Zdaj želim nadaljevati sprejem. Je mogoče Zdravnik je bil pred kratkim, vse je normalno.

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Tatiana, mogoče. Začnite od prvega dne menstruacije.

02.02.2013, Valeria
Pozdravljeni, star sem 21 let. Zdravnik mi je predpisal zdravilo Chloe, iz tretjega dne menstruacije je pil en paket, sedaj na tretji tableti drugega pakiranja. Včeraj je bila notranjost PA z ejakulacijo. Ali obstaja nevarnost nosečnosti, če vzamem vse tablete po načrtu in brez motenj. Hvala za odgovor!

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Valeria, ni verjetnosti.

01/02/2013, Ria
Pozdravljeni, star sem 22 let, zdravnik mi je predpisal Chloe, opravil vse hormonske teste, našel je cist na jajčnikih na ultrazvoku, naredil mravljinko, želimo otroka, vendar je grozno piti. Odgovorite, ali jih lahko pijem, če še nikoli nisem zanosila ali rodila? Ali jih lahko pijem z miomom in cistami? Hvala vnaprej.

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Riya, lahko in bi morala. Sprejem OK zavira rast miomskih vozlišč in vodi v regresijo funkcionalnih cist.

02.02.2013, Riya
In prosim, povej mi, ko bom lahko zanosila? Ker je moj cikel zlomljen in jih moram piti 6 mesecev. in odmor od 3-6 mesecev.

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Riya, morate vzeti Chloe, dokler se ne odločite za načrtovanje nosečnosti. Nosečnost lahko načrtujete takoj v prvem ciklu po prekinitvi zdravljenja (merila WHO). Brez spanja pred spočetjem je potrebno, OK nimajo kumulativnega učinka in po 24-48 urah popolnoma odstranimo iz telesa, brez sledi.

31.01.2013, ELENA29
Dober dan! Star sem 29 let. Pijem zdravilo CHLOE 4. mesec. Udek noge je postal otrdel. Sprva je bila stopala osupla, zdaj pa je že skoraj otrla do kolena. Pred osmimi leti sem zlomil to nogo, morda zaradi jemanja zdravila?

    Evgeniya34 (svetovalec):
    ELENA29, lahko. Odpoved zdravila, posvetujte se z zdravnikom.

30.01.2013, Alena
Pozdravljeni, stara sem 20 let, bila sem nerojena mlada deklica!) Ko sem šla k ginekologu, da bi dobila kontracepcijskega zdravnika, so mi povedali, da bi Chloe storila zame (ker sem v majhnih količinah imela otekanje obraza). ni storil. Začela sem jemati Chloe, kot se mi je takrat zdelo, da je bilo dovolj stranskih učinkov, vendar sem jih še naprej pila, zdaj pa jih pijem že 1,5 leta in nič, če me ni skrbela moja sošolka, ki je odšla k istemu zdravniku in njej, in to me ni skrbelo. V redu, je vprašala, toda moj prijatelj je bil odpuščen Chloe in ona jih je pila 1,5 leta, zdravnik ji je naročil, naj ji reče, naj pride k meni nujno, in ne moreš piti Chloe tako dolgo, morda največ šest mesecev. imenovan za kozmetični učinek. Iskreno sem bil navdušen. Imam takšno vprašanje. Dejstvo, da sem jih popil 1,5 nič? In nekega dne sem šel k drugemu ginekologu, mi je povedala, da nisi zadovoljen, odgovoril sem, da sem prebral o Chloe, da je bilo za porod in da je bilo manj dozirnih zdravil, zdaj pa se je cena Chloe povišala in zato tudi cena ni prijetna. Potem so mi svetovali Yarini ali Minizistonu. Ker Yarin stit približno 1000 rubljev, sem takoj brushed off to možnost. Mislite, da bi se moral preseliti iz Chloe v Minisiston? Ali moram počakati na kakršnekoli stranske učinke ali je moje telo že navadeno na hormone? Zelo me je strah, da bom imel akne, saj so mi rekli, da minibiston nima kozmičnega učinka. In kako preklopiti na mini-tone stroj, šele začeti po premoru, kot ponavadi, jih vzemite ali ne vzemite odmor? (Zdravnik mi je povedal kot običajno po premoru, ampak na tem forumu sem prebral, da je bolje, če preklopite na manj odmerek OK, da to ne storite)? Kaj menite o moji situaciji? in minisiston ima enak kontracepcijski učinek kot Chloe ali pa je slabši in ali ga je treba zaščititi z dodatnimi metodami med odmori med prekinitvami?

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Alain, oprostite, toda tukaj ne bom predaval o ginekologiji, hvala. V skladu s standardi Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) so odmori pri sprejemanju QA potrebni le za načrtovanje nosečnosti. Še več, "počitek", ki so ga izumili ljudje, samo škoduje zdravstvenemu in endokrinskemu sistemu ženske, vodi telo v neskončno prilagajanje, da bi dobil OK, nato pa jih prekliče. KOK lahko vzamete do starosti 50-52 let, prekinite le za načrtovanje nosečnosti (merila WHO) Če vam Chloe ustreza, vam nudi kakovostno življenje in nimate nobenih pritožb, potem vam ni treba ničesar spreminjati. Tudi poskusi na telesu.

01.30.2013, aneelia
Zdravo, Eugene! Resnično potrebujem vaš nasvet. Imam 19 let, akne imam že od 14. leta, le še slabše.Ginekolog je svetoval Chloe, da doseže kozmetični učinek in seveda kot kontracepcijsko sredstvo. Vzporedno s tem pijem cink, povem, da je mogoče. Prebral sem recenzije, zdaj je strašljivo, morda je bolje, da začnemo z drogami lažje? Kot jess ali yarin? Povej mi, prosim. Ali morda ni nič narobe v Chloe? Vse v mislih.

    Evgeniya34 (svetovalec):
    aneelia, misliš, da te zdravnik želi peljati na grob, ki predpisuje Chloe ??))) Chloe je večkrat močnejši v smislu kozmetičnega učinka modnih Yarina in Zhaninova.

01.30.2013, aneelia
Ahah :) Mislim, da ne! Še vedno pa skrbijo neželeni učinki, zlasti povečanje telesne mase in krčne žile. Ne povej mi, kako pogosto jih opazujemo? In če bo prišlo do povečanja telesne teže, ali se ga bo mogoče znebiti? Doma gledam hrano in se ukvarjam s športom, toda moja mama me je zelo prestrašila. Ne želim imeti težav s sliko poleg težav z obrazom.

    Evgeniya34 (svetovalec):
    aneelia, oh, te mame! Med mladostjo naših mater, OK so bile visoke doze, resnično so se jim izboljšale. Sedanji OK je mikro in nizki odmerek, nižji odmerek hormonov je nižji od jajčnikov, ki jih povzročajo narave.Varikoza ni kontraindikacija za OK (merila WHO). Pridobivanje telesne mase od 2 do 4 kg je posledica zadrževanja tekočine. Lahko greš na Yarino, ki odstrani odvečno tekočino in ima tudi kozmetični učinek.

28.01.2013, Foxy
Pozdravljeni, povejte mi, prosim! Takšen problem: prolaktin se je povečal za 250 enot - takšna situacija se dogaja že leto dni, skokov z menstruacijo, motnje aken na hrbtu in obrazu. Povišala je tudi DHEA sulfat za 4 enote. Zdravnik je imenoval Dostineksa na 1/2 tab. 2-krat na teden 2 meseca in Chloe od prvega dne cikla. Kupil sem te droge, prebral sem povzetek: Chloe ima kontraindikacijo, zvišan prolaktin. Zdravnik pravi, da mora piti dostinex toliko časa, kolikor traja prolaktin in začne piti kloe. Če sem iskren, ne vem več, kaj storiti, Dostinex se boji, ker veliko stranskih učinkov in kontraindikacij. Povej mi, kaj naj naredim? ali so moji strahovi zaman?

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Foxy, všeč mi je tvoj zaključek: zamenjaj zdravnika. Drugič, poleg prolaktina, je treba takoj vzeti makroprolaktin (neaktivna frakcija prolaktina). Če je prolaktin povišan zaradi svoje neaktivne frakcije, je to lažna hiperprolaktinemija. Ni dokazov za Dostinex. Kljub temu lahko za regulacijo cikla in zdravljenje aken vzamete: Chloe, Diana, Yarina, Janine, Midianu. In za referenco, Chloe lahko vzamete s povečanim številom prolaktina, poleg tega je prikazana tudi Chloe.

28. 01. 2013, Irina
kako piti chloe? Od prvega dne menstruacije, da začnete z oranžnim in tako pijete 21 dni, nato pa preidite na 7 belcev?

    Evgeniya34 (svetovalec):
    Irina, tako je.

Pregledi zdravnikov Chloe

Za Chloe bi vzel 4 mesece in vse bi bilo v redu, če mi zdravnik ni predpisal klostilbega, kar dobro poznam od moje punce. Ni določila nobenega ultrazvoka, pila ga je in to je to.Zato sem tega zdravnika zavrnila in januarja 2016 sem zamenjala ginekologa, odšla sem k zdravniku, ki so mi ga plačali 4 prijatelji in prijatelji. nadaljevala.

Danes sem šla na drug sestanek z G. Načrtujemo nosečnost do sedaj brez uspeha.Imam PCOS. (Nereden cikel, testosterona je povišan) Zdravnik je predpisal piti Chloe in folio.OK pred tem se nikoli ni pil, tako da je nekaj strašno. Ko sem odraščal, tehtam 63. Ne fizično imam dovolj moči in časa, da bi se ukvarjal s športom, delam na sedmih, vračam se ob 20. uri, v recenzijah pišejo, da, ko vzamem apetit, raste, vendar je želja po zanositvi večja. koliko časa na Imali? Kakšen je rezultat?

Dekleta, ki so pil kloe. kakšne so ocene o njem, imajo androgeni učinek. Zdravnik mi ga je predpisal, ker so povečali moške hormone. Videl sem na slikah od njih tam 28 kosov.Nisem razumel belci morajo biti pijani.

Dekleta, povejte mi iz izkušenj, kaj je bolje - Chloe ali Diane35. Zdravnik je napisal na izbiro zaradi motenih hormonskih ravni - preveč moških hormonov in nadledvičnih hormonov. (prišel je k zdravniku, da se pripravi na nosečnost, vendar se je izkazalo, da najverjetneje nisem mogel zanositi s takšnim ozadjem ali pa bi bila grožnja s spontanim splavom velika). Imenovan za pijačo 4 mesece, nato pa še za njen nadzor. Pred približno 1,5 leti sem videl Yarino, rezultat je bil po mojem mnenju strašen (vsi neželeni učinki, navedeni v navodilih.

Zato sem se odločil, da začnem voditi dnevnik. Nisem ljubitelj pisanja, ampak kot spominek :) Torej, poročen sem že dve leti in skupaj smo že 7 let. Mož sanje otroka :) Še vedno se učim, ko sem se odločil, da sem pripravljen, sem se preusmeril na tretji tečaj. Nikoli nisem imel svojega cikla, ga hranim teden dni, potem pa mesec. Rob za mene je bil, ko se je ob 15-ih cikel začel tri mesece, ne spomnim se natančno, koliko. Šel sem.

Dekleta, prosi za povratne informacije! Zdravnik je 3 mesece predpisal zdravilo Chloe, nato pa začel znova načrtovati. Bral sem v nete, veliko negativnih mnenj. Je kdo tam med vami, kdo je Zab na Chloe? Malo dvomim o predpisanem zdravljenju, ne samo zaradi negativnih ocen o zdravilu, ampak tudi zaradi njegove sestave (v njem je več hormonov kot v Zaninu). Pri načrtovanju prvega B je Janine 4 mesece. (imenovan za 6 mesecev), Zab za drugi cikel po odpovedi. Zdravnika je vprašala, zakaj ni imenovala Janine.

Dekleta, zdravo vsem. Zdaj se pripravljam na operacijo odstranjevanja tonzil (to bodo delali maja), tako da sem se zdaj odločila, da se odmaknem od načrtovanja in pijače kontracepcijskih sredstev, telo se bo istočasno spočilo, ciste bodo izginile, zato smo se z zdravnikom odločili, da je v redu piti tri mesece! Vprašanje je, kateri je bolje izbrati, Chloe ali Yarinu, zdravnik je priporočil Yarinu, drugi pa je bolj nagnjen k Chloe. Dekleta, povejte mi, kaj ste vzeli, zelo zanimive kritike o obeh drogah! Vnaprej se zahvaljujem vsem

Zeliščni antiandrogeni 09/29/2010 http://agideliya.com/kak-stat-uxozhennoj/rastitelnye-antiandrogeny/ Za boljše razumevanje, zakaj je potrebno jemati zeliščne antiandrogene - preberite moj post "Glavni vzrok zanemarjanja žensk". Če na kratko, krivci za akne, povečala mastno kožo in lase, z njihovo poznejšo izgubo in neželeno vegetacijo na telesu so skoraj vedno androgeni - moški hormoni. Prekomerno nastanejo in pod delovanjem encima se 5-alfa reduktaza pretvori v dihidrotestosteron (DHT). On pa povzroča vidno poškodbo očesa. Naloge rastlinskih antiandrogenov: - normalizirati hormone - zmanjšati nepotrebno.

Pozdravljeni vsi. oprosti za manjkajoče. Jaz imam malo novic. na splošno se je zgodil prvi cikel jemanja kontracepcijskih tablet (CHLOE), mesečni so prišli na 24. dan, danes pa se je končalo, trajalo je 4 dni in je bilo manj boleče. Danes sem šel kupiti naslednji paket tablet in mi so v lekarni povedali, da je bil HLOE vzet iz proizvodnje, nisem imel časa, da bi se posvetoval z zdravnikom, ker sem danes moral vzeti prvo tableto iz drugega pakiranja in me v lekarni Lindinet 20. obvestil. Pomagaj mi z nasvetom, že sem vzel eno tableto, ker je bilo nemogoče zamuditi. ki je vzel te tablete, napišite mnenja. Čakam na odgovor.. hvala.

Moje edine valoviti osvajalci Dame v lilah Chloe Ljudje, kot smo mi Jekleni metulj Več podrobnosti o vsakem od njih

Danes sem šla na drug sestanek z G. Načrtujemo nosečnost do sedaj brez uspeha.Imam PCOS. (Nereden cikel, testosterona je povišan) Zdravnik je predpisal piti Chloe in folio.OK pred tem se nikoli ni pil, tako da je nekaj strašno. Ko sem odraščal, tehtam 63. Ne fizično imam dovolj moči in časa, da bi se ukvarjal s športom, delam na sedmih, vračam se ob 20. uri, v recenzijah pišejo, da, ko vzamem apetit, raste, vendar je želja po zanositvi večja. koliko časa na Imali? Kakšen je rezultat?

Ali lahko kdo tam kliče za to storitev? Ali obstaja smisel? Na splošno želim piti kontracepcijo, vendar vedno z anti-androginskim učinkom (Diana 35, chloe, itd.) Zato bi rada tablete pravilno pobrala. Ali lahko nekdo ima dobrega zdravnika? Možno je v plačani kliniki. Hvaležen bi bil za povratne informacije.

Chloe pregleda ginekologe

Kombinirano zdravilo z majhnimi odmerki monofaznih peroralnih kontraceptivov z antiandrogenim delovanjem. Mehanizem delovanja je posledica njegovega antiandrogenega steroidnega pripravka - ciproteron acetata in peroralnega estrogena - etinilestradiola.

Ima sposobnost tekmovati z naravnimi androgeni receptorji (vključno s testosteronom, dihidroepiandrosteronom, androstendionom), ki se tvorijo v majhnih količinah v telesu žensk, predvsem v nadledvičnih žlezah, jajčnikih in koži. Z blokiranjem androgenih receptorjev v ciljnih organih zmanjša učinke androginizacije pri ženskah (zaradi motenj v procesih, ki jih posredujejo hormonski receptorski kompleksi na ravni glavnih znotrajceličnih mehanizmov). Tako je mogoče zdraviti bolezni, ki jih povzroča povečana tvorba androgenov ali specifična občutljivost na te hormone.

Na podlagi vnosa drog se poveča aktivnost žlez lojnic, kar ima pomembno vlogo pri pojavu aken in seboreje. Po 3-4 mesecih zdravljenja obstoječi izpuščaj ponavadi izgine. Prekomerne mastne lase in koža izginejo še prej. Izguba las, ki pogosto spremlja seborejo, je prav tako zmanjšana.

Zdravljenje s Chloe ® pri ženskah v rodni dobi zmanjšuje klinične manifestacije blagih oblik hirzutizma; Vendar pa je treba učinek zdravljenja pričakovati šele po več mesecih uporabe.

Poleg antiandrogenih lastnosti ima ciproteron acetat tudi gestagensko aktivnost, ki posnema lastnosti hormona rumenega telesa. Zavira izločanje hipofiznih gonadotropnih hormonov in zavira ovulacijo, kar prispeva k učinku kontracepcije.

Krepi centralne in periferne učinke ciproteron acetata na ovulacijo, ohranja visoko viskoznost sluznice materničnega vratu, zaradi česar je spermo težko prodreti v maternico in pomagati zagotoviti zanesljiv kontracepcijski učinek.

Med jemanjem zdravila postane cikel bolj reden, manj pogost boleča menstruacija, zmanjšuje intenzivnost krvavitev, zmanjšuje tveganje za anemijo zaradi pomanjkanja železa.

Farmakokinetika

Po jemanju zdravila znotraj ciproteron acetata se popolnoma absorbira iz prebavil. Cmaks v krvni plazmi dosežemo po 1,6 h in je 15 ng / ml. Biološka uporabnost je 88%.

Ciproteronacetat je skoraj popolnoma vezan na albumin v plazmi, v prostem stanju je približno 3,5-4%. Ker je vezava na beljakovine nespecifična, spremembe v ravni globulina, ki veže spolne steroide (GSPS), ne vplivajo na farmakokinetiko ciproteronacetata.

Biotransformiran s hidroksilacijo in konjugacijo je glavni presnovek 15b-hidroksilni derivat.

Dvofazna farmakokinetika ziproteron acetata: T1/2 za prvo in drugo fazo 0,8 ure oziroma 2,3 dni. Skupni očistek plazme je 3,6 ml / min / kg. Izvira predvsem v obliki presnovkov preko ledvic in skozi črevo v razmerju 1: 2, majhen del - nespremenjen skozi črevesje. Pri materinem mleku se izloči do 0,2% odmerka ciproteron acetata. T1/2 za presnovke ciproteron acetata je 1,8 dni.

Po zaužitju zdravila se etinilestradiol hitro in popolnoma absorbira iz prebavil. Cmaks približno 80 pg / ml in doseženo po 1,7 h. Biološka uporabnost okoli 45% ima pomembno individualno variabilnost.

Vezava na beljakovine (albumin) krvne plazme je visoka: le 2% je v plazmi v prosti obliki.

Etinil estradiol z neprekinjeno uporabo poveča jetrno sintezo GSPS in kortikosteroid-vezavnega globulina (CSG). Pri zdravljenju s Chloe ® se serumska koncentracija SSB povečuje s približno 100 nmol / L na 300 nmol / L, serumska koncentracija CG pa se povečuje s približno 50 μg / ml na 95 μg / ml.

V procesu absorpcije in "prvega prehoda" skozi jetra se etinilestradiol v veliki meri presnavlja.

Farmakokinetika dvofazne etinilestradiola: T1/2 1-2 uri oziroma približno 20 ur. Plazemski očistek je približno 5 ml / min / kg. Etinil estradiol se izloča v obliki presnovkov: približno 40% - preko ledvic, 60% - skozi črevesje. Pri materinem mleku se izloči do 0,02% etinilestradiola.

Oblika, sestava in embalaža za sproščanje

Tablete, filmsko obložene, dveh vrst.

Tablete, filmsko obložene rumeno-oranžne barve, okrogle, bikonveksne (21 kosov v pretisnem omotu).

Pomožne snovi: laktoza monohidrat - 68,8 mg, povidon - 2 mg, natrijev karboksimetilni škrob (tip A) - 1,5 mg, silicijev dioksid, brezvodni koloidni - 0,188 mg, aluminijev koloidni oksid - 0,04 mg, magnezijev stearat - 0,375 mg.

Sestava lupine: barvilo Opadry Yellow II OY-L-32901 (Opadry II Yellow OY-L-32901) - 3 mg (laktoza monohidrat, hipromeloza 2910, titanov dioksid, makrogol 4000, rumeni železov oksid, črni železov oksid, rdeči železov oksid, prečiščene vode).

Tablete (placebo) bele, okrogle, bikonveksne (7 kosov v pretisnem omotu).

Pomožne snovi: laktoza monohidrat, povidon, natrijev karboksimetil škrob (tip A), brezvodni silicijev koloidni dioksid, koloidni aluminijev oksid, magnezijev stearat.

28 kosov. - mehurčki (1) - paketi kartona.
28 kosov. - mehurčki (3) - paketi kartona.

Način odmerjanja

Zdravilo je treba jemati peroralno na 1 kartico / dan. Tableto vzamemo brez žvečenja in speremo z majhno količino tekočine. Priporočljivo je, da zdravilo vzamete istočasno, po možnosti po zajtrku ali večerji.

V odsotnosti hormonskih kontraceptivov v preteklem mesecu

Sprejem Chloe ® se začne 1. dan cikla (tj. Prvi dan menstrualne krvavitve) z uporabo tabletke ustreznega dneva v tednu iz koledarskega paketa. Dovoljeno je začeti jemati 2-5 dan menstrualnega ciklusa, vendar je v tem primeru priporočljivo dodatno uporabiti kontracepcijsko metodo v prvih 7 dneh jemanja tablet iz prvega pakiranja.

Dnevni vnos zdravila poteka z uporabo tablet iz koledarskega paketa zaporedno v smeri puščice, natisnjene na folijo, dokler se ne vzamejo vse tablete. Ko ste vzeli vseh 21 tablet v rumeno-oranžni barvi iz koledarskega pakiranja, je treba preostale bele tablete vzeti v naslednjih 7 dneh. V zadnjih 7 dneh cikla zdravljenja (28 dni) bi se morale pojaviti menstruacijske krvavitve (kot posledica prekinitve zdravljenja). Menstrualna krvavitev se običajno začne 2-3 dni po 21. dnevu cikla zdravljenja z zdravili. Naslednji paket je treba začeti naslednji dan po popolnem zaključku jemanja tablet iz prejšnje embalaže, ne glede na to, ali se krvavitev nadaljuje ali ne.

Pri prehodu s kombiniranih kontracepcijskih zdravil (peroralnih kontraceptivov (PDC), vaginalnega obroča ali kontracepcijskega obliža)

Vnos zdravila Chloe ® je treba začeti naslednji dan po zaužitju zadnje aktivne tablete predhodnega pripravka, v nobenem primeru pa ne pozneje kot naslednji dan po običajnem sedemdnevnem premoru (za pripravke, ki vsebujejo 21 tablet). Nadalje, kot je opisano zgoraj.

Če je bolnik jemal prejšnjo kontracepcijo vsak dan 28 dni, je treba uporabo Chloe® začeti po jemanju zadnje neaktivne tabletke. Zdravilo Chloe ® je treba jemati na dan odstranitve vaginalnega obroča ali kontracepcijskega obliža, vendar najkasneje na dan, ko je treba vstaviti nov obliž ali če je lepljen nov obliž.

Pri prehodu z kontracepcijskih sredstev, ki vsebujejo samo progestogene (mini-pili, oblike injekcij, vsadki, intrauterini kontracepcijski t

Pri preklopu iz mini-piva lahko uporabo Chloe® začnete brez prekinitev.

Pri uporabi kontracepcijskih oblik za injiciranje je treba zdravilo Chloe ® vzeti od dneva, ko boste prejeli naslednjo injekcijo.

Pri prehodu z implantata je treba zdravilo Chloe ® uporabiti na dan odstranitve.

V vseh primerih morate v prvih 7 dneh jemati dodatno kontracepcijsko metodo.

Po splavu v prvem trimesečju nosečnosti lahko ženska takoj začne uporabljati Chloe ®. V tem primeru ni potrebe po dodatnih kontracepcijskih metodah.

Po porodu, v odsotnosti dojenja ali splavov v drugem trimesečju nosečnosti, je treba zdravilo začeti na dan 21-28. Če se je zdravljenje začelo kasneje, morate v prvih 7 dneh uporabe zdravila uporabiti dodatno kontracepcijsko metodo.

Če je ženska spolno živela v obdobju med porodom ali splavom, je treba pred jemanjem zdravila Chloe ® najprej izključiti nosečnost ali počakati na prvo menstruacijo.

Jemanje pogrešanih tablet

Zamujeno tableto vzemite čim prej, naslednjo tableto ob običajnem času. Z zamudo 12 ur se lahko zmanjša zanesljivost kontracepcije. Več kot je manjkajoče tablete in čim bližje prehodu do 7-dnevnega odmora pri jemanju tablet, večja je verjetnost nosečnosti. V tem primeru lahko sledite naslednjim osnovnim pravilom:

-zdravila ne smejo nikoli prekiniti za več kot 7 dni;

-Za doseganje ustrezne supresije hipotalamično-hipofizno-jajčnikovih predpisov je potrebno 7 dni neprekinjenega dajanja zdravila.

V skladu s tem lahko podate naslednja priporočila, če je bila zamuda pri jemanju tablet večja od 12 ur (interval od trenutka jemanja zadnje tablete je več kot 36 ur).

Prvi teden jemanja zdravila

Ženska mora vzeti zadnjo izpuščeno tableto takoj, ko se spomni (čeprav pomeni hkrati dve tableti). Naslednjo tableto je treba vzeti ob običajnem času. Poleg tega je treba v naslednjih 7 dneh uporabljati pregradno metodo kontracepcije. Če se je spolni odnos zgodil v tednu pred zamudo tablete, je treba razmisliti o možnosti zanositve.

Drugi teden jemanja zdravila

Ženska mora vzeti zadnjo izpuščeno tableto takoj, ko se spomni (čeprav pomeni hkrati dve tableti). Naslednjo tableto je treba vzeti ob običajnem času.

Če je ženska tablete vzela pravilno v 7 dneh pred prvo izpuščeno tableto, ni treba uporabljati dodatnih kontracepcijskih ukrepov. V nasprotnem primeru morate poleg sedmih dni uporabiti tudi kontracepcijske metode (npr. Kondom).

Tretji teden jemanja zdravila

Tveganje za nosečnost se poveča zaradi prihajajoče prekinitve jemanja tablet, če pa so bile v sedmih dneh pred prvo izpuščeno tableto vse tablete pravilno odvzete, ni potrebe po uporabi dodatnih kontracepcijskih metod.

1. Ženska mora vzeti zadnjo izpuščeno tableto takoj, ko je mogoče, takoj ko se spomni (tudi če hkrati pomeni dve tableti). Naslednje tablete jemljejo ob običajnem času, dokler tablete iz trenutne embalaže ne izginejo. Naslednja embalaža se mora začeti takoj. "Odpoved" krvavitve je malo verjetna, dokler tablete iz drugega pakiranja ne izginejo, vendar lahko med jemanjem tablet vzamete madeže in "preboj".

2. Ženska lahko preneha jemati tablete iz trenutnega pakiranja. Nato bi morala vzeti odmor 7 dni, vključno z dnevom, ko je zamudila tableto, in nato začela jemati tablete iz novega pakiranja. Če ženska zgreši tableto in potem med prekinitvijo sprejema, nima krvavitve "umika", je treba izključiti nosečnost.

Priporočila za bolezni prebavil

Če ima ženska bruhanje v 3 do 4 urah po zaužitju zdravila, je lahko absorpcija zdravilnih učinkovin nepopolna. V tem primeru se morate osredotočiti na priporočila, ko preskočite tabletke.

Spremenite dan menstrualne krvavitve

Da bi odložili začetek menstrualne krvavitve, mora ženska vzeti tablete iz novega pakiranja takoj po zaužitju vseh tablet iz prejšnje embalaže, ne da bi prekinila sprejem. Tablete iz tega novega paketa lahko vzamete tako dolgo, kot si želi ženska (dokler se paket ne konča). Med jemanjem zdravila iz drugega pakiranja ima lahko ženska madeže ali "prebijajoče" krvavitve iz maternice. Nadaljevanje jemanja zdravila Chloe ® iz novega pakiranja mora biti po običajnem 7-dnevnem premoru.

Da bi prestavili dan začetka menstrualne krvavitve na drug dan v tednu, bi morala ženska
skrajšajte naslednjo prekinitev tablet za toliko dni, kot želi. Čim krajši je interval, tem večja je nevarnost, da ne bo imela krvavitve, v prihodnje pa bo prišlo do madežev in »prebojnih« krvavitev, ko boš vzel drugi paket (tako kot če bi želela odložiti menstrualno krvavitev)..

Pri zdravljenju hiperandrogenih stanj

Trajanje zdravljenja je odvisno od resnosti bolezni. Po izginotju simptomov je priporočljivo vzeti zdravilo vsaj še 3-4 mesece. V primeru ponovitve bolezni v nekaj tednih ali mesecih po končanem tečaju lahko prejemate ponavljajoče se zdravljenje s Chloe®. V primeru nadaljevanja zdravljenja (po 4-tedenskem premoru ali več) je treba razmisliti o povečanem tveganju za VTE.

Otroci in najstniki

Zdravilo Chloe ® je indicirano šele po nastopu menarhe.

Bolniki po menopavzi

Chloe ® ni indiciran po menopavzi.

Motnje delovanja jeter

Zdravilo Chloe ® za ženske s hudo boleznijo jeter, dokler se indikatorji delovanja jeter ne povrnejo v normalno stanje.

Ledvična disfunkcija

Zdravilo Chloe ® ni posebej raziskano pri bolnikih z okvaro ledvic. Razpoložljivi podatki v teh primerih ne kažejo prilagoditve odmerka.

Preveliko odmerjanje

Simptomi: slabost, bruhanje, rahlo krvavitev iz nožnice.

Zdravljenje: izvesti simptomatsko zdravljenje. Specifičnega antidota ni.

Interakcija z zdravili

S hkratno uporabo Chloe ® z induktorji mikrosomskih jetrnih encimov (hidantoinih, barbiturati, primidon, karbamazepin in rifampicin, kot tudi eventualno z okskarbazepin, topiramat, felbamat in grizeofulvin) povečuje pred etinilestradiola in ciproteron acetat, kar lahko privede do "preboja" krvavitve iz maternice ali zmanjša zanesljivost kontracepcije.

Pri sočasni uporabi z ampicilinom, rifampicinom in tetraciklinom se zmanjša zanesljivost kontracepcije Chloe ®.

Neželeni učinki

Določanje pogostnosti neželenih učinkov: zelo pogosto (≥1 / 10); pogosto (≥1 / 100 do ®)

Od kardiovaskularnega sistema: venske trombembolične motnje, arterijske trombembolične motnje, kap, zvišan krvni tlak.

Pri metabolizmu: hipertrigliceridemija, zmanjšana toleranca za glukozo ali učinek na periferno insulinsko rezistenco.

Na strani prebavnega sistema: jetrni tumorji (benigni in maligni), okvarjeno delovanje jeter, pankreatitis, holecistitis.

Na strani kože in podkožnega tkiva: kloazma.

Alergijske reakcije: pri ženskah z dednim angioedemom lahko eksogeni estrogeni povzročijo ali poslabšajo simptome angioedema.

Iz živčnega sistema in čutnih organov: zamegljen vid, omotica.

Pojavnost ali poslabšanje stanja, katerega povezava z uporabo PDA (ki ji pripada pripravek Chloe ®), ni nesporno: zlatenica in / ali srbenje, povezani s holestazo; tvorba žolčnih kamnov; porfirija; sistemski eritematozni lupus; hemolitični uremični sindrom; Chorea Sydenham; herpes med prejšnjo nosečnostjo; izguba sluha, povezana z otosklerozo; Crohnova bolezen; ulcerozni kolitis; raka materničnega vratu.

Pogostost diagnoze raka dojke pri ženskah, ki uporabljajo PDA (ki vključuje zdravilo Chloe ®), se zelo rahlo poveča. Pri ženskah, mlajših od 40 let, se redko pojavi rak dojk, presežna pogostnost je zanemarljiva glede na celotno tveganje za razvoj raka dojke. Vzročna povezava med rakom dojke in uporabo PDA ni bila ugotovljena.

Indikacije

- kontracepcija pri ženskah z pojavom androgenizacije.

Androgen odvisne bolezni pri ženskah:

- akne, zlasti njihove izrazite oblike, ki jih spremlja seboreja, vnetni pojavi z nastankom vozlov (papularno-pustularne akne, nodularno-cistične akne);

- lahke oblike hirsutizma.

Kontraindikacije

- sočasna uporaba z drugimi hormonskimi kontraceptivi;

- tromboza in trombembolija, vključno z anamneza globoke venske tromboze, pljučna tromboembolija, miokardni infarkt, cerebrovaskularne motnje, na primer možganska kap);

- stanja pred trombozo (vključno s prehodnimi ishemičnimi napadi, angino);

- več ali hude dejavniki venska ali arterijska tromboza tveganja (vključno zapletene valvularne okvare, atrijska fibrilacija, cerebrovaskularne bolezni ali koronarnih arterij, nenadzorovano hipertenzijo, hudo dislipoproteinemia, subakutni bakterijski endokarditis, dolgotrajno imobilizacijo, operacijo na spodnje okončine, nevrokirurške operacije, obsežne poškodbe, kajenje starejše od 35 let, debelost z ITM več kot 30 kg / m 2);

- odkrito dedno ali pridobljeno nagnjenost k venski ali arterijski trombozi, t
na primer odpornost na aktivirano beljakovino C (APS), pomanjkanje antitrombina III, pomanjkanje proteina C, pomanjkanje proteina S, hiperhomocisteinemija in prisotnost antifosfolipidnih protiteles (antikardiolipinska protitelesa, lupusni antikoagulant);

- diabetes mellitus z diabetično angiopatijo;

- huda jetrna bolezen je trenutno ali v anamnezi ali huda nenormalna jetrna funkcija ne prej kot 6 mesecev po normalizaciji kazalcev delovanja jeter;

- jetrni tumorji (benigni in maligni);

- hormonsko odvisni maligni tumorji ali sum na njih, vključno z tumorji mlečne žleze ali spolnih organov (vključno z zgodovino);

- krvavitev iz nožnice neznane etiologije;

- pankreatitis s hudo hipertrigliceridemijo (vključno z anamnezo);

- prisotnost migrene v anamnezi, ki so jo spremljali žariščni nevrološki simptomi;

- nosečnost ali sum na to;

- obdobje dojenja;

- prirojena hiperbilirubinemija (Gilbertovi, Dubin-Johnsonovi in ​​Rotorjevi sindromi);

- starost nad 40 let;

- intoleranca za laktozo, pomanjkanje laktaze, sindrom malabsorpcije glukoze / galaktoze;

- Preobčutljivost za zdravilo.

Če se pri jemanju zdravila Chloe ® prvič pojavi kateri od teh stanj, je treba zdravilo takoj prekiniti.

Chloe ® ni namenjen za uporabo pri moških.

Zdravilo Chloe ® je treba uporabljati previdno pri epilepsiji, depresiji, ulceroznem kolitisu, boleznih jeter in žolčnika, miomih maternice, mastopatiji, koreji, tetaniji, porfiriji, multipli sklerozi, krčnih žilah, tuberkulozi, bolezni ledvic, v adolescenci (brez rednega ovulacijskega t cikluse), dislipoproteinemijo, srpasto celično anemijo, idiopatsko zlatenico ali srbenje med prejšnjo nosečnostjo, otoskleroza z okvaro sluha med prejšnjo nosečnostjo.

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem

Zdravilo je kontraindicirano med nosečnostjo, sumom na nosečnost in med dojenjem.

Vloga za kršitve jeter

Kontraindicirana uporaba zdravila za bolezni ali izrazito okrnjeno delovanje jeter, jetrni tumorji (vključno z anamnezo), prirojena hiperbilirubinemija (Gilbert, Dubin-Johnson, sindromi rotorjev), idiopatska zlatenica ali srbenje v pozni nosečnosti.

Previdno je treba uporabljati zdravilo za bolezni jeter in žolčnika.

Uporaba za kršitve ledvične funkcije

Previdno je treba uporabljati zdravilo za bolezni ledvic.

Uporaba pri starejših bolnikih

Posebna navodila

Pred začetkom uporabe zdravila Chloe ® je treba opraviti splošni zdravstveni pregled (vključno z mlečnimi žlezami in citološko preiskavo sluznice materničnega vratu), da se izključi nosečnost, motnje sistema strjevanja krvi. Pri dolgotrajni uporabi zdravila je treba preventivne kontrolne preiskave izvajati vsakih 6 mesecev.

Če obstajajo dejavniki tveganja, je treba potencialno tveganje in pričakovane koristi zdravljenja skrbno ovrednotiti in razpravljati z žensko pred uporabo zdravila.

Z naraščajočo resnostjo, ojačanjem ali prvo manifestacijo katerega koli od naslednjih stanj ali dejavnikov tveganja boste morda morali prekiniti zdravljenje.

Uporaba zdravila Chloe ® poveča tveganje za vensko tromboembolijo (VTE) v primerjavi s tveganjem za ženske, ki zdravila ne jemljejo. Dodatno tveganje za VTE je najvišje v prvem letu uporabe zdravila Chloe ® ali pri ponovni uporabi po 4 tednih prekinitve ali več. VTE v 1-2% primerov je lahko usoden. Približna pogostost VTE pri jemanju peroralnih kontraceptivov z nizkim odmerkom estrogena (manj kot 50 µg etinilestradiola) je do 4 na 10 000 žensk na leto v primerjavi z 0,5-1 na 10 000 žensk, ki ne jemljejo CPC. Hkrati je pogostnost VTE pri jemanju PDA manjša od pogostosti VTE, povezane z nosečnostjo (6 na 10 000 nosečnic na leto).

Epidemiološke študije so pokazale, da je incidenca VTE 1,5 do 2-krat večja pri ženskah, ki jemljejo zdravilo Chloe® v primerjavi z dlančnicami, ki vsebujejo levonorgestrel, in podobno PDA, ki vsebujejo desogestrel / gestoden / drospirenon. Pri bolnikih s sindromom policističnih jajčnikov obstaja večje tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Epidemiološke študije so pokazale tudi povezavo z uporabo hormonskih kontraceptivov s povečanim tveganjem za razvoj arterijske tromboembolije (miokardni infarkt, prehodni ishemični napadi).

Pri osebah, ki jemljejo hormonske kontraceptive, so zelo redko poročali o trombozi drugih žil, in sicer o venah in arterijah jeter, mezenterij, ledvic, možganov ali mrežnice.

Bolnika je treba opozoriti, da se mora, če se razvijejo simptomi venske ali arterijske tromboze, takoj posvetovati z zdravnikom. Ti simptomi vključujejo enostransko bolečino v spodnjem okončini in / ali otekanje; nenadna huda bolečina v prsih, ki se oddaja v levo roko ali brez obsevanja; nenadna kratka sapa; nenaden kašelj vsak nenavaden, hud, dolgotrajen glavobol; povečana pogostost in resnost migrene; nenadna delna ali popolna izguba vida; diplopija; neartikulatni govor ali afazija; omotica; propad z / ali brez delnega napada; šibkost ali občutna izguba občutljivosti, ki se nenadoma pojavi na eni ali na enem delu telesa; motnje gibanja; kompleksni simptom "akutni trebuh".

Tveganje za VTE se poveča:

- s starostjo;

- pri kajenju (z intenzivnim kajenjem in z naraščajočo starostjo se tveganje še povečuje, zlasti pri ženskah, starejših od 35 let. Ženskam, starejšim od 35 let, je treba svetovati, naj prenehajo kaditi, če želijo vzeti zdravilo Chloe ®;

- z družinsko anamnezo (tj. z anamnezo primerov venske tromboembolije v relativno mladi starosti med starši ali bližnjimi sorodniki). Če se sumi na dedno predispozicijo, se mora ženska pred odločitvijo o kakršni koli hormonski kontracepciji posvetovati s strokovnjakom;

- med dolgotrajno imobilizacijo, operacijo na spodnjih okončinah, nevrokirurške operacije ali obsežne travme. V teh primerih je treba prekiniti uporabo (v primeru načrtovane operacije vsaj 4 tedne) in je ne smemo nadaljevati 2 tedna po popolnem okrevanju motorične aktivnosti. Če uporaba zdravila Chloe ® vnaprej ni bila ustavljena, je treba razmisliti o vprašanju antitrombotične terapije;

- z debelostjo (ITM nad 30 kg / m2).

Tveganje za arterijske trombembolične zaplete ali motnje možganskega obtoka se poveča:

- s starostjo;

- pri kajenju (z intenzivnim kajenjem in z naraščajočo starostjo se tveganje še povečuje, zlasti pri ženskah, starejših od 35 let. Ženskam, starejšim od 35 let, je treba svetovati, naj prenehajo kaditi, če želijo vzeti zdravilo Chloe ®;

- s hipertenzijo;

- z valvularnimi srčnimi boleznimi;

- z atrijsko fibrilacijo;

- z družinsko anamnezo (tj. z anamnezo primerov arterijske tromboze v relativno mladi starosti s starši ali bližnjimi sorodniki). Če se sumi na dedno predispozicijo, se mora ženska pred odločitvijo o kakršni koli hormonski kontracepciji posvetovati s strokovnjakom.

Periferne cirkulatorne motnje se lahko pojavijo tudi pri sladkorni bolezni, sistemskem eritematoznem lupusu, hemolitično-uremičnem sindromu, kronični vnetni črevesni bolezni (in sicer Crohnovi bolezni ali ulceroznem kolitisu) in srpastih celičnih anemijah.

Upoštevati je treba povečano tveganje za tromboembolijo v poporodnem obdobju.

Povecanje pogostosti ali resnosti napadov migrene med uporabo zdravila Chloe ® (ki je lahko predhodnik cerebralnega obtoka) je razlog za takojšen umik zdravila.

Glede možne vloge krčnih žil in površinskega tromboflebitisa pri razvoju venske trombembolije ni soglasja.

Biokemični dejavniki, ki lahko kažejo na dedno ali pridobljeno občutljivost na vensko ali arterijsko trombozo, vključujejo protitelesa proti aktiviranemu proteinu C (APS), hiperhomocisteinemijo, pomanjkanje antitrombina III, pomanjkanje beljakovin C, pomanjkanje proteina S, antifosfolipidna protitelesa (protitelesa C, pomanjkanja protiteles C, protitelesa proti t.

Pri ocenjevanju razmerja med tveganji in koristmi mora zdravnik upoštevati, da lahko ustrezno zdravljenje osnovne patologije zmanjša tveganje za trombozo. Ženske, ki jemljejo zdravilo Chloe ®, je treba seznaniti s potrebo po pravočasnem poročanju.
zdravniku glede možnih simptomov tromboze. V primeru tromboze ali suma njenega pojavljanja je treba zdravljenje z zdravilom Chloe ® prekiniti. Glede na teratogenost koagulantov (kumarinov) morate začeti uporabljati ustrezne kontracepcijske metode.

Pri ženskah s hipertrigliceridemijo se lahko pri jemanju PDA (s tem pogojem v družinski anamnezi) tveganje za pankreatitis poveča.

Povezava med jemanjem PDA in arterijsko hipertenzijo ni bila ugotovljena. Če pride do vztrajne arterijske hipertenzije, je treba zdravilo Chloe ® prekiniti in predpisati ustrezno antihipertenzivno zdravljenje. Sprejem kontracepcijskega zdravila se lahko nadaljuje z normalizacijo krvnega tlaka.

V primeru nenormalnega delovanja jeter bo morda treba Chloe ® začasno umakniti do normalizacije laboratorijskih parametrov. Za ponavljajočo se holestatsko zlatenico, ki se prvič pojavi med nosečnostjo ali predhodnim dajanjem spolnih hormonov, je treba prekiniti zdravljenje z dlančnikom.

Čeprav CCP vplivajo na odpornost na inzulin in toleranco za glukozo, običajno ni treba popraviti odmerka hipoglikemičnih zdravil pri bolnikih s sladkorno boleznijo. Vendar pa mora biti ta kategorija bolnikov pod strogim zdravniškim nadzorom.

Ženske s nagnjenostjo k kloazmi med jemanjem PDA se morajo izogibati daljši izpostavljenosti soncu in izpostavljenosti ultravijoličnemu sevanju.

Če so ženske s hirzutizmom v zadnjem času razvile simptome ali so se znatno povečale, je treba pri diferencialni diagnozi razmisliti o drugih dejavnikih, kot so androgenski produkcijski tumorji, prirojena disfunkcija skorje nadledvične žleze.

Med jemanjem zdravila Chloe ® se lahko včasih pojavijo nepravilne krvavitve (madeži ali prebojne krvavitve), zlasti v prvih mesecih zdravljenja. Zato je treba vsako nepravilno krvavitev oceniti šele po prilagoditvenem obdobju približno 3 ciklov.

Če se nepravilna krvavitev po predhodnih rednih ciklih ponovno pojavi ali razvije, je treba razmisliti o nehormonskih vzrokih in sprejeti ustrezne diagnostične ukrepe za izključitev malignih tumorjev (vključno z diagnostično kiretacijo votline maternice) ali nosečnosti. V nekaterih primerih se med prekinitvijo jemanja tablet ne sme razviti odtegnitvena krvavitev. V primeru nepravilnih tablet ali ob odsotnosti dveh zaporednih menstrualnih krvavitev je treba pred nadaljevanjem jemanja zdravila izključiti nosečnost.

Lahko spremenite rezultate testov kožne alergije, zmanjšanje koncentracije LH in FSH. Glede na to, da se kontracepcijski učinek v celoti pokaže do 7. dneva od začetka jemanja zdravila, se v prvem tednu priporočajo dodatne nehormonske metode kontracepcije.

Priporočljivo je predpisati zdravilo po porodu, če ni dojenja, šele po zaključku prvega normalnega menstrualnega ciklusa.

Zdravljenje je treba prekiniti 3 mesece pred načrtovano nosečnostjo.

V primeru driske in bruhanja se kontracepcijski učinek zmanjša (brez prekinitve je treba uporabiti dodatne nehormonske metode kontracepcije).

Obstajajo poročila o nekaj povečanju tveganja za razvoj raka materničnega vratu s podaljšano uporabo CPC. Komunikacija s sprejemom CCP ni dokazana. Še vedno je sporno vprašanje, v kolikšni meri so te ugotovitve povezane s patologijo materničnega vratu ali z značilnostmi spolnega vedenja (redkejša kontracepcijska metoda). Najpomembnejši dejavnik tveganja za rak materničnega vratu je dolgotrajna okužba s HPV. Metaanaliza 54 epidemioloških študij je pokazala, da je nekoliko povečano relativno tveganje za razvoj raka dojke, diagnosticirano pri ženskah, ki trenutno prejemajo CPC (relativno tveganje 1.24). Povečano tveganje postopoma izgine v 10 letih po prenehanju uporabe teh zdravil. Ker je rak dojke redko opažen pri ženskah, mlajših od 40 let, je povečanje števila diagnoz raka dojk pri ženskah, ki trenutno jemljejo ali jemljejo CCP, zanemarljivo glede na celotno tveganje te bolezni. Njegova povezanost s sprejemom CCP ni dokazana. Opaženo povečanje tveganja je lahko tudi posledica zgodnejše diagnoze raka dojke pri ženskah, ki uporabljajo PDA. Ženske, ki so že kdaj uporabljale CCP, so odkrile zgodnje faze raka dojke kot ženske, ki jih niso nikoli uporabljale.

V redkih primerih, glede na uporabo PDA, so opazili razvoj jetrnih tumorjev, ki so v nekaterih primerih privedli do smrtno nevarne intraabdominalne krvavitve. To je treba upoštevati pri diferencialni diagnozi v primeru hude bolečine v trebuhu, povečanja jeter ali znakov
intraabdominalne krvavitve.

Uporaba PDA lahko vpliva na rezultate laboratorijskih testov, vključno z biokemičnimi kazalci učinkovitosti jeter, ščitnice, nadledvičnih žlez in ledvic, koncentracijo beljakovin v plazmi, na primer kortikosteroidno vezanega globulina, kot tudi lipidno / lipoproteinsko sestavo krvi, presnovo ogljikovih hidratov in koagulacije krvi. Vendar so odstopanja običajno v območju normalnih laboratorijskih vrednosti.

Pregledi Chloe

Latinsko ime: Cifran. Proizvajalec: indijska družba "RANBAXY LABORATORIES".

Zdravilo je predpisano za bakterijske okužbe, ki jih povzročajo mikroorganizmi, ki so občutljivi na učinke antibiotika ciprofloksacin. Zdravniki ginekologi o droge in ženske, ki to orodje.

Zdravilna učinkovina: Ciprofloksacin

Pregledi zdravnika Chloe

Kontracepcija.

Trenutno ginekologi predpišejo kontracepcijsko zdravilo - Chloe. Je hormonsko enofazno zdravilo z antiandrogenim delovanjem. Proizvaja se v obliki tablet, mehanizem delovanja pa je namenjen zmanjšanju proizvodnje gonadotropnih hormonov v hipofizi, zaradi česar je ovulacija zakasnjena. Poleg tega se poveča viskoznost sluznice materničnega vratu, kar je naravna ovira za spermo. Sprejem Chloe zagotavlja reden cikel, zmanjšuje obseg krvavitve in s tem tveganje za razvoj anemije. Zdravilo je predpisano po shemi od prvega dne cikla, nadzor ginekologa je obvezen.

Chloe - Pregledi

Od dame, ki so jo vzele, podajamo povratne informacije o chloe.

Chloe Reviews

Zdravilo Chloe jemljem 1 mesec in na podlagi jemanja zdravila je moje obdobje že 10 dni

Sprejemam Chloe več kot eno leto. Zelo všeč

Vzel sem Chloe za en mesec. Zaradi tega je zaslužila grozno gastralgijo, postala je zelo tanka in v tem mesecu ni mogla živeti normalno. Ves čas sem tekel na stranišče.
Zapustil sem ta kontraceptiv in začel jemati Yarino. Na splošno deluje dobro.

Že 10 mesecev jemljem Chloe, zdravilo je odlično, mi ustreza, ni bilo nobenih stranskih učinkov, samo najti zdravilo, ki vam bo ustrezalo!

Chloe je zdravilo jemalo 4 mesece, kot je predpisal endokrinolog, saj je bil testosteron 2-krat večji od običajnega. Rezultat je bil: obnovil sem hormonsko ravnovesje, koža in lasje so postali bolj opazni. V tem obdobju sem izgubil 2 kg, verjetno zaradi droge, in morda pod vplivom drugega dejavnika.

Preglede drugih kontracepcijskih sredstev lahko preberete tukaj:

Chloe ®: pregledi

Uradna stran skupine RLS ®. Glavna enciklopedija drog in farmacevtski izbor ruskega interneta. Referenčna knjiga zdravil Rlsnet.ru omogoča uporabnikom dostop do navodil, cen in opisov zdravil, prehranskih dopolnil, medicinskih pripomočkov, medicinskih pripomočkov in drugega blaga. Farmakološki priročnik vsebuje informacije o sestavi in ​​obliki sproščanja, farmakološkem delovanju, indikacijah za uporabo, kontraindikacijah, neželenih učinkih, interakcijah z zdravili, načinu uporabe zdravil, farmacevtskim podjetjem. Referenčna knjiga o zdravilih vsebuje cene zdravil in izdelkov farmacevtskega trga v Moskvi in ​​drugih mestih Rusije.

Prenos, kopiranje, distribucija informacij je prepovedana brez dovoljenja RLS-Patent LLC.
Pri navajanju informativnega gradiva, objavljenega na spletni strani www.rlsnet.ru, je potrebno sklicevanje na vir informacij.

Smo na socialnih omrežjih:

© 2000-2018. REGISTRACIJA MEDIJEV RUSIJA ® RLS ®

Vse pravice pridržane.

Komercialna uporaba materialov ni dovoljena.

Informacije, namenjene zdravstvenim delavcem.

Kontracepcijska sredstva Zentiva CHLOE

Najhujša leta mojega življenja so se začela z njimi (fotografije učinkov in analiz)

Tu se začne 4. mesec jemanja tablet. Morda vstavite majhno ozadje.

Za zdravljenje aken sem se obrnil na ginekologa. Acne me muči dolgo časa. Nenehno sem nekaj kupoval za zdravljenje, vendar problema nisem iskal v sebi. Zato sem se ustavil pri dejstvu, da morate opraviti ginekologa / dermatologa / opraviti ultrazvočni pregled želodca.

Prvi zdravnik, na katerega sem hodil, je bil ginekolog. Ginekologu so po poslušanju mojih zgodb o seksualnosti, ciklu in tako naprej, plačali, da je treba poskusiti piti hormone. Preden sem šel tja, sem že jemal hormonske tablete, ki so mi bile predpisane tudi naključno - nove. Zelo sem bil bolan od njih, takrat, ko sem prisegel, da nikoli nisem...

Zato sem tukaj postavil vprašanje vstran in zakaj me ne registriraš, da bi opravil teste za hormone. Na katerega je zdravnik odgovoril, da se hormoni v človeškem telesu spreminjajo vsak dan / uro in da testiranje ni smiselno. Hkrati je pojasnila, da ko sem imel takšne težave s ciklom, je problem s hormoni. Zapisala mi je celo tri, kar je sama izbrala pod lastno odgovornostjo. Seznam je bil:

Prebral sem ocene o priporočilih in se odločil za chloe. Cena vprašanja je drugačna. V svoji lekarni vzamem 418 (ne spomnim se imena lekarne). Pri deželnem zdravniku je cena približno enaka. V drugih je 600 rubljev.

V prvem mesecu uporabe sem se nor. Bilo je vse vrste stranskih učinkov. Pogosto sem bil bolan, potem ko sem ga vzel. Mimogrede, po jedi je postalo lažje, tako da zdaj zvečer jedem redno. Glava mi je brenčala, moje razpoloženje je bilo slabo, pogosto sem plakal. Misli na splošno so bile v nekakšni hiši, sem mislil neskladno.

Kot se spomnim, hodil sem s prijateljem iz kina, dan je tako dober. In brez razloga, je začela jokati. Jaz sem grda.... Imam akne in lasje ne rastejo. Po vseh besedah ​​sem bil ubit HORKA WANTED. Prijatelj je kričal in rekel: vi sami razumete, o čem govorite. Po tem se je jokanje v joku spremenilo v jok / smeh. Ne more se ustaviti še 30 minut, bistvo pa so bili hormoni.

Hkrati sem imel ves mesec kri. Ne obilno, vendar nisem mogel imenovati dan brez nekaj blazinic za enkratno uporabo. Problem aken se je poslabšal, podkožno hormonsko akno na bradi se je začelo vzpenjati. Bili so veliki, rdeči, zelo bolni. Spanje je bilo celo boleče.

Hotel sem tudi seks. Nori Samo po stenah.

Pogledal sem se z grozo in mislil, da je še mesec dni..., ker se bodo obljube izboljšale po 3 mesecih... Toda spomnil sem se na ocene, da je večina ljudi imela akne mesec dni kasneje in so bili še bolj razburjeni. Mesečno se je začelo.

Torej doperpela do drugega meseca.

Po razpakiranju drugega paketa je problem trajne krvavitve rešen sam. Na domu so ležala tri pakiranja blazinic za enkratno uporabo, kri ni več tekla. Razpoloženje se je normaliziralo. Ni bilo niti histerije, glavobolov in slabosti, ampak akne so ostale, notranji pa so se še naprej vzpenjali. Kupil sem regicin. O mazilu, lahko preberete povezavo, in na fotografiji malo višje lahko vidite razliko v približno 2 tedna.

S strani sem opazil tudi to, da se je tako prsno povečalo. Kupil sem dve vrsti perila enake velikosti, kot sem ga kupil prej. Fotografija v kopalki iz lanskega leta in to:

Med menstruacijo je rahlo izpuščen in je v prvih dneh prejema novega pakiranja zelo napihnjen. Prsni koš je kot dobra stran

Mesečno se je začelo kot ura, kasneje pa poznam točen datum in tableto, v kateri se začnejo kritični dnevi. To je velik plus, še posebej, če imate stalne zamude. Ne morem imeti meseca. dni za tri mesece! Enkrat, celo pol leta...

Na splošno je bilo vse v redu, razen pri težavah z aknami. Čakal sem, ker je na embalaži zapisano, da je treba do konca treh pakiranj, problem iti, vendar ne... Kot rezultat, sem kupil drugo mazilo, je dražje - klenzit - s, ki pomaga, da se znebite bolnih notranjih aken zelo hitro.

Fotografije za trenutek:

Ni skoraj nobenih notranjih aken, vylaziyu, vendar ne pogosto, očitno telo dobi uporablja vse enako, vendar majhen izpuščaj, rdečina ne mimo! tablete niso odpravile tega problema.

Veliko sem prebral o drugih tabletah, vendar se ga bojim. Prvič, vedno prestrašijo stranske učinke, navadil sem na te stvari, toda kaj se zgodi, če grem naprej, na primer na Diane-35...... zaenkrat ne tvegam, še naprej pijem.

Zdaj na kratko, prednosti in slabosti:

+ Mesečni cikel se je normaliziral;

- Včasih se pojavijo notranje akne;

- Acne se ni znebil;

- Na obrazu so bili puloverji. Prej so bili veliko manjši. Seveda, medtem ko je poskušala odstraniti notranje akne, ni pazila, da bi sledi ostale.

Odločite se piti ali ne, seveda vi. Obstajajo prednosti in slabosti, zato je zelo težko odločiti se o jemanju tablet, vedeti, kako in na koga so prizadete. Sploh ne vem, če sem obžaloval, da sem jih začel jemati ali ne. Obstajajo pomembni plus in minus. Toda še naprej pijem, ker je vredno vedeti, kdaj se začnejo vaši kritični dnevi in ​​se ne bojijo nepričakovane nosečnosti vsak mesec. Zato sem dal tisto, kar priporočam. Vso srečo!

Pregled dopolnjujem 9. avgusta 2013. Za mesec sta bila dva mozolja. Nedotakljive za druge, hitro mimo. Kupil je mazilo lažje za obraz- Klendovit. Zelo zadovoljen. Zdaj se obrnite:

Pol leta sem vzel tableto in po navodilih sem se odločil za odmor. Obraz je bil popolnoma čist, ni bilo nobenih izpuščajev in brez ostankov brazgotin (mimogrede, sclees je veliko pomagal z brazgotinami!).

Domnevalo se je, da ne bom jemala tablet za en mesec, ampak kot sem napisala zgoraj, nisem imela nobenih odložnih tablet... in jih nisem pila natanko 2 meseca, dokler se niso začeli naslednji kritični dnevi.

Za dva meseca se ni pojavila nobena tableta nekdanjega akna. Premagala se je, seveda, toda malo. Ni močna.

Ko sem začel jemati tablete, sem ponovno začel bruhati. Dva tedna, 6t bruhali in od noči do jutra. Ni šla na delo, poklicala rešilca, izgubila glas. Nisem takoj razumel, kaj se dogaja (navsezadnje je bilo vse prej v redu). Potem, nekako, je moja mama prišla do ideje in sem se odločil, da me vrže... v skladu s tem je kri takoj začela teči. Potem so se na hrbtu pojavile akne, kot prej.

Zdaj je minilo že 2 meseca, odkar ne pijem - moj obraz je še vedno čist, še naprej ga razbarjam s klenzitom - s, kendovitom.

Mesečni, kot sta oba meseca, sta bila relativno redna, vendar boleča.

Skoraj leto kasneje, po koncu recepcije, sem začel piti OK JES. Primerjavo z Chloe si lahko preberete na povezavi.

Kaj je zdravnik naročil! Odlično! PHOTO

Chloe, to je moje prvo srečanje s peroralno kontracepcijo. Vse se je začelo z dejstvom, da sem imela povečano izločanje lojnih žlez, nepravilen cikel, ni bilo prsi in povečanih dlak na telesu.) Ko sem prišla v ginekologijo, sem opravila teste in pokazala skoraj popolno odsotnost ženskih hormonov (estrogenov). Čeprav so bili nagnjeni k visokemu moškemu... Kot sem imel aktivno spolno življenje, je zdravnik predpisal Chloe, ne da bi razmišljal o tem. Pokazal je bukletik, kot je bilo pričakovano. povedal vse.... dobro, in cena mi je ustrezala popolnoma (približno 500 r). Čakam na trenutek, ko sem začel prejemati. Na moje presenečenje, nisem imel nobenih madežev, glavobolov ali bolečin v trebuhu. Vse je bilo lepo. Kontracepcijska funkcija je bila popolna, dlake na telesu so postajale manjše, koža dobila čudovit videz, majhne mozolje izginile, debelost in povečane pore so izginile, prhljaj in izpadanje las na glavi so izginili, postali so manj maščobni in rasli hitreje. In kar je najpomembneje! DOBROJEMO JE PRSNO! od nič do velikosti dve! Ta lepota, se izkaže, lahko imam! Skratka, vesel sem. Chloe mi resnično ustreza... in še danes ustreza. Seveda si vzamem počitke, vendar ne želim in ne bom popolnoma opustil droge, najverjetneje pred pripravo na nosečnost!) Čeprav je iz minusov padel libido. nekoč je bilo noro, zdaj pa sem postala malo tišja))

Ni srečen. Močno priporočam, da bodite previdni

Od leta 2009 jih je začela piti po nasvetu zelo dobrega prijatelja ginekologa. Preden sem začel jemati, sem daroval samo kri za hormon estrogen. Odkar sem ga spustil, mi je svetovala, da pijem te posebne tablete, imajo veliko vnosa.
Prvič: Nizka koncentracija hormonov
Drugič: imajo antiandroični učinek, tj. Preprečujejo moške hormone androgene in nadomeščajo estrogen, zaradi česar je koža boljša za dekleta, akne izginejo, stanje las se izboljša (kar je zame zelo pomembno)
In v tretjem je analog Diane 35, ki verjetno stane 2-krat dražje.
Tablete sem pila do februarja 2011, ker sem načrtovala nosečnost, marca pa sem zanosila. Sedaj imam čudovito hčerko, pred dvema mesecema sem se ponovno odločila vrniti se v Chloe iz več razlogov. Običajno pri dekletih, v mnogih, vsaj v ciklu po porodu, skoki in obdobja so bolj obilna. In nisem izjema, v prvem mesecu so te težave izginile in uživam v življenju. Dodati moram tudi, da so bila moja obdobja zelo boleča, še posebej v prvih dveh dneh, in z majhnim otrokom se iz problema v katastrofo spremeni, ker moraš nenehno teči za otrokom. Z tabletami bolečina ni več. Zdaj je vse veliko lažje. Edina stvar, ki sem jo opazil, je bila napaka v njih. Ko sem ga vzel, sem izgubil 3 kg, zame ni zelo dober, ker sem z višino 170, tehtal 52 kg, zdaj pa 49. Moj mož se celo straši, vendar ne morem preboleti, ne glede na to, kako težko se trudim. Toda to je edino negativno. Ostalo je super!

Velike tablete! (velik pregled + veliko fotografij + indikacije in kontraindikacije + nasvet)

Te tablete je predpisal zdravnik po pregledu. Tablete, predpisane za določitev menstrualnega ciklusa.
Po začetku jemanja kloe darovali kri za strjevanje, prišle so mi tablete. Pijem jih več kot eno leto.
Cikel je resnično vzpostavljen, mesečno je začelo prihajati, kot na uro. Kot metoda kontracepcije se Chloe spopade z vsemi 100!
Pakiranje vsebuje 28 tablet: 21 zdravilnih učinkovin: etinilestradiol 0,035 mg in ciproteron acetat 2,0 mg in 7 tablet ne vsebujejo zdravilnih učinkovin (vzeti jih morajo med menstruacijo).
Iz embalaže pijem samo 21 tablet in teden počitka. Všeč mi je priročen "vladar" na sami embalaži, na njej dni v tednu, Torej, če danes pozabite na žago ali ne, lahko vedno zožujete. Če preskočite dan, ko jemljete tablete, morate naslednji dan piti dve naenkrat.
Minus te tablete To je visoka cena, ki raste po stopnji Beskan. Pred letom dni, je kupila za 370 rubljev, zdaj cene dosežejo 500 (v lekarni 36,6), zadnjič strošek nakupa 437,90 (na skrbno lekarni).
Še en plus zdravila Chloe daje kozmetični učinek, stanje kože obraza je postalo veliko boljše, majhne akne so izginile.

Pozor! Za dekleta, ki se bojijo maščob iz kontracepcijskih tablet:
na prvem mestu. ne zdravi se! tablete morate imenovati le zdravnika, po opravljenem nizu testov!
drugič: Velika vsebina hormonov v tabletah je bila pred 20 leti, znanost ni vredna in izboljšuje proizvodno tehnologijo, osebno moja telesna teža se ni povečala!

edini izhod za mene

Zdravilo Chloe jemljem več kot pol leta, seveda, kot je predpisal zdravnik. Od adolescence je bila diagnosticirana policistična jajčnika, disfunkcija jajčnikov. povečali so se moški hormoni, zaradi česar je povečana dlakavost, akne, popolnoma tiho o ciklu. Dogajalo se je, več mesecev ni bilo cd-ja.
Edini izhod je v redu. Strah me je bilo, da jih vzamem dolgo časa, strah stranskih učinkov. ampak tvegali. cena ni velika, kupim v lekarni za 365 rubljev. Vzamem samo 21 kapsul, potem tedenski odmor in nov paket. ker je ostalih 7 primerov tablet pripravljenih samo zaradi udobja.
Cikel je postal 29 dni, vse gre popolnoma brez bolečin. Koža na obrazu je postala manj čista nekje na 3 pakiranjih, vendar ni popolna. lasje po epilaciji so začeli rasti počasneje! na prsih ni več, na žalost pa teža ni oskubljena. Z libidom je vse v redu! vendar so nihanja razpoloženja pogosta. Ne vem, ali je to povezano z OK, ali z mojo slabo voljo.
Ne vem, kako bo to vplivalo (ali morda ne) v prihodnosti, uporaba kontracepcijskih tablet na mojem telesu, vendar menim, da so zamude pol leta, akne, dlakavost veliko slabše in bolj škodljive za telo.
Na splošno, lepa dekleta, se ne bojte COC-jev, če jih izbere zdravnik in jih pošljejo, da zdravijo vaše žensko zdravje!

Deluje! Vendar pa obstajajo posledice ((To ni opozorjeno.

Zdravilo so mi predpisali ginekologi po temeljitem pregledu. Imel sem rahlo neskladje v možganih in ženah. Poleg tega imam zelo problematično kožo (zdravilo z antiandrogenim učinkom pomaga zmanjšati nepravilnost obraza in lasišča, zmanjša akne in akne), čeprav je bilo strašno, da jemljemo hormonsko zdravilo prvič... ampak po veliko misli... željo, da bi bila lepa še vedno prevladujejo.

Pila je 7 mesecev, nato pa je vsak dan utrujena pitja tablet. Poleg tega oznaka nakazuje, da po 3 mesecih (če se ne motim!), Je stalnost doseženega učinka konstantna. Toda... v redu.

1. Koža je krasna, lasje skoraj ne padejo, vsebnost maščobe se je zmanjšala (milo 2-krat tedensko... in še manj pogosto), elegantno položeni + nohti rastejo odlično.

2. Teža se ni povečala, enostavno sem sledila dieti.

3. Bust velikosti skoraj skoraj.

Slabosti med jemanjem zdravila:

1. Razdražljivost, nekatera joka na trenutke.

2. Eksplozija med spori. Razmislite, če se prepirate z moškim ali se zlomite, vse je kryndets. Življenje ni sladko.

3. Emocionalnost. Prijatelji trdijo, da beseda ni bila vstavljena. Ne mislim tako.....ne))

Slabosti po odvzemu zdravila:

1. Koža se takoj poslabša. Dovolj za dolgo časa. Trpel sem več kot šest mesecev.

2. Spremembe razpoloženja so me sledile toliko.

3. POZOR.... Če imate predispozicijo.... In analize mi tega niso razkrile. Takoj sem imela naslednji mesec po tem, ko je bila droga prekinjena, ko je menstruacija imela težave. zvečer so se divje trebušne bolečine rezalnega značaja začele strmo obračati v rebra (skoraj zadušitev, saj je bilo nemogoče globoko vdihniti) in kolka, ramena itd., ki so segali v ključnico. Zjutraj sem od tam odšel v ginekologijo z reševalnim vozilom v bolnišnico. Diagnoza - ruptura rumenega telesa. Abdominalna operacija. V bolnišnici je bilo pol leta. ni mogel niti hoditi niti sedeti. Ko sem bil izpuščen iz bolnišnice, sem bil NAROČEN V VISOKO ČASOVNIH visokotemperaturnih hormonskih pripravkih. V posvetovanju z zdravnikom v obliki ostrih zdravnikov.... Na znani naslov poslan. Napisal sem kos papirja, da se zavedam, da bo prišlo do zavrnitve zdravljenja, ki ga ponuja kirurg. Plus... Moram reči... da sem bil v ginekologiji opozorjen, da ko bodo ponovno vstopili v bolnišnico s takšno diagnozo... se ne bodo več obravnavali... lahko preprosto neumno odsečejo jajčnike, ki so nagnjeni k nastajanju ((((

Pred kratkim sem imela ginekologa-endokrinologa.... samo za posvetovanje... prvič... je rekel, da so na žalost razpoke rumenega telesa in nastajanje cist.... po odpovedi hormonskih zdravil pogosta stvar... toda ginekologi (če ste pozorni) vsi pojejo v en glas. tom kot je dobro in priročno. Mimogrede 2 moji prijatelji za 3 leta pili hormonsko in pah-pah nič. In vse značilnosti organizacijske (((

Zato bodite previdni in previdni pri jemanju hormonskih zdravil. Želim vam dobro zdravje. Menijo, da je to "slaba storitev".... No... posledice bodo najverjetneje.

ZDAJ... skoraj 2 leti sta že minila... pogosto je bil kraj, kjer je bila operacija ((pozimi je skoraj padla večkrat... tako da je bil šiv strašno bolan... Moral sem pripraviti zdravila proti bolečinam za sveče (ostanejo po operaciji). Ne glede na to, kako težko sem klical svoj želodec... rahlo, ni me zapustil. Jaz sem precej tanek)) Zato... se moje izkušnje z uporabo hormonskih lahko imenujejo zelo žalostne (((

Več Člankov O Vrstah Akne