Članek govori o Skinoren od pigmentnih madežev. Spoznali boste učinek tega zdravila na pigmentiranih področjih kože in razumeli, kako ga pravilno uporabiti. Zavedate se, katere kontraindikacije ima Skinoren, in kakšne povratne informacije je prejel od uporabnikov.

Kako Skinoren na starostnih mestih

Skinoren učinkovito odstrani pigmentne lise Skinoren proti pigmentnim madežem na obrazu - zdravilo za zdravljenje dermatoloških bolezni, kot so seboreja, akne, rozacea, hiperpigmentacija. Učinek zdravila zaradi njegove sestave:

  • Azelaična kislina. To je glavna sestavina Skinoren gela ali mazila iz starostnih madežev. Ima belilne lastnosti, ki vplivajo samo na pigmentirana območja in ne vplivajo na zdravo kožo. Kislina uravnava količino proizvedenega sebuma in melanin, ki je odgovoren za barvo kože.
  • Propilen glikol. Topilo, ki poveča prepustnost zdravil v kožo in ohranja njeno vodno ravnovesje.
  • Benzojska kislina. Bori se proti škodljivim mikrobom, ustavi širjenje okužbe.

Azelaična kislina in propilen glikol dražita.

Preostale sestavine nimajo terapevtskega učinka in so namenjene le, da damo zdravilu želeno konsistenco.

Z redno uporabo Skinoren izboljša stanje povrhnjice:

  • normalizira kislinsko-bazno ravnotežje;
  • bela;
  • preprečuje širjenje okužbe;
  • preprečuje nastanek melanina;
  • ščiti pred sončno svetlobo;
  • lajša vnetje;
  • odstranjuje odmrle delce kože;
  • normalizira proizvodnjo sebuma.

Z redno uporabo zdravil se lahko znebite ne samo pigmentacije, temveč tudi veliko dermatoloških težav.

Kako uporabljati Skinoren iz starostnih madežev

Navodila za kremo in gel Skinoren od starostnih peg kažejo na različno sestavo in doslednost teh zdravil. Njihovi odmerki in navodila za uporabo se razlikujejo. Vendar pa je splošna shema uporabe zdravila na kožo enaka za obe obliki:

  1. Kožo očistite z milom, gelom ali pilingom.
  2. Suhi obraz dobro z mehko brisačo.
  3. Izdelek nanesite na površine s pigmentacijo in redno masirajte kožo.
  4. Izdelek pustite na koži brez izpiranja.

Skinoren uporabite 2-krat na dan. Trajanje zdravljenja se določi individualno, odvisno od velikosti in trajanja nastanka pigmentnih madežev in traja do 3 tedne.

Gel je bela prosojna masa z vsebnostjo azelaične kisline 15%. Ta oblika sproščanja je manj mastna kot krema, ker vsebuje do 80% vode in le 3% maščobe.

Ker je gel manj debel kot krema, se zlahka absorbira in deluje hitreje. Hladi in ima lastnosti rogoznice, primerno za mastno kožo.

Pri zdravljenju pigmentacije uporabite gel za utrditev učinka. Uporabite ga pod ličilom: nima mastnega sijaja, zato ne uničuje videza. Če se poleg pigmentacije na koži pojavijo vnetja, bo gel pomagal pri obvladovanju.

Krema, za razliko od gela, ima gosto konsistenco in mat odtenek. Vsebuje samo 50% vode, do 15% maščobe in 20% aktivne sestavine. Za razliko od gela ima prednosti:

  • primerna za suho kožo;
  • zaradi debeline učinka kreme daljše;
  • prednost pri zdravljenju pigmentacije, ker traja dlje;
  • priporočljivo na začetku zdravljenja.

Toda za razliko od gela se ne uporablja pod ličilom. Če ima bolnik mastno kožo, lahko zamaši pore in povzroči akne.

Uporabite lahko tudi pigmentne lise klotrimazola, askorutina, retinoične mazila. Folk pravna sredstva badyaga, soda in Roka. V tem članku smo vam povedali, kaj vitamini vzeti iz starostnih madežev.

Kontraindikacije in možna škoda

Glavna kontraindikacija za uporabo Skinorna, navedena v navodilih, je intoleranca za zdravilo. Lahko je povezana z alergijsko reakcijo na eno od komponent ali preveč občutljivo kožo.

Ni znano, ali je uporaba gela ali kreme med nosečnostjo in dojenjem nevarna. Ustrezni preskusi niso bili izvedeni. Otrokom, mlajšim od 12 let, ne uporabljajte zdravila Skinoren, zato se izogibajte stiku novorojenčkov s kožo, na katero nanesete gel ali kremo.

Med zdravljenjem se včasih pojavijo negativne reakcije telesa na zdravilo:

Pri nanašanju kreme upoštevajte naslednja pravila:

  • Izogibajte se stiku z očmi in sluznicami (če se to zgodi, jih sperite s hladno vodo).
  • Poleti nanesite zaščito pred soncem na kožo, da preprečite nastanek dodatne pigmentacije.
  • Če se po aplikaciji Skinorena pojavi izpuščaj, prekinite zdravljenje.

Preveliko odmerjanje zdravila je redko, nevarni primeri niso bili ugotovljeni.

Skinoren iz starostnih točk - ocene

Ocene kože s pigmentacijo so večinoma pozitivne. Orodje pomaga pri obvladovanju madežev za 2–3 tedne. Akne na tretiranih območjih izginejo, ton kože se izenači. V skladu s pregledi, gel Skinoren dobro pomaga od pigmentnih madežev, kot se vidi na fotografiji pred in po.

Pregledi skinoren kreme iz starostnih peg in aken so manj navdušeni. Bolniki se pritožujejo, da je krema preveč mastna in zamaši pore. Primerno je, da ga uporabljate samo za noč. Podnevi je primeren samo za ljudi s suho kožo. Vendar pa je na fotografiji pred in po, predstavljeni v pregledih, Skinoren krema iz pigmentacije daje zdravljenje ne slabše rezultate kot gel.

Pigmentacija dolgo leti. Poskušal sem različna sredstva, vključno z ljudmi. Lekarna je ponudila Skinoren. Odločil sem se, da ga preizkusim in nisem obžaloval. Čeprav je orodje po aplikaciji malo pogorelo, sem bila zadovoljna z rezultatom. Točke so se opazno osvetlile, koža je postala mat in monotona.

Natalia, stara 32 let

Po nosečnosti so se pojavile pigmentne lise. Zdravnik je rekel, da je hormonsko, in da ga je treba nenehno zdraviti. Preizkusila sem veliko orodij, nekaj časa sem pomagala. Skinoren je bil svetovan. Sprva sem poskusila kremo, vendar se je izkazalo, da je preveč debela, akne so šle. Potem sem vzel gel in ga spravil pod ličilo. Rezultat me je osrečil, ker je mesec dni po nanosu madeža opazno osvetlil.

Ali naj uporabljam Skinoren kremo proti pigmentaciji na obrazu in telesu?

Pigment spot skinoren krema je učinkovita učinkovina z antibakterijskim, protivnetnim in belilnim učinkom, ki se uporablja pri hiperpigmentaciji, zdravljenju aken, aken, rozacee in seborični dermatitisu.

Sestava in oblika sproščanja kreme

Dajte veliko težav, pokvarite videz kože, se lahko pojavijo pigmentne lise. Reševanje problema zahteva celosten pristop z opredelitvijo zunanjih in notranjih vzrokov nastanka, zdravljenja z drogami, uporabe zunanjih dejavnikov.

Glavna sestavina kože je azelaična kislina. Ta snov služi kot belilo, razsvetli problematična področja, ne da bi vplivala na barvo zdravega usnjarja. Kisla vodi do normalnih procesov izločanja maščob v žlezah maščobe in celične sinteze melaninovega pigmenta, ki pomaga odpraviti nastanek madežev in izboljša videz kože.

Med dodatnimi sestavinami, ki sestavljajo zdravilo, je treba poudariti propilenglikol, ki pomaga aktivnim sestavinam lažje prodreti v povrhnjico, ohranja vodno ravnovesje in ima antibakterijske lastnosti, benzojsko kislino, ki ima protimikrobne in protiglivične učinke.

Glede na odstotek azelainske kisline se pigmentacija Skinorna proizvaja v dveh oblikah: gel in smetana. Gel vsebuje 15% glavne sestavine, krema vsebuje 20%. Koncentracija aktivne snovi v kremi (mazilo) je višja zaradi bolj kompleksne penetracije v epidermis debele kremaste konsistence.

Gel je neprozorna bela ali z rumenkasto obarvano homogeno maso, proizvedeno v epruvetah po 5, 15, 30 in 50 g, krema je bela mat masa, ki se prodaja v ceveh po 30 g.

Razlike med obema oblikama so v pomožnih snoveh. Vsebnost vode v gelu je 70-80%, maščobne komponente - manj kot 3%, v kremi - približno 50% vode, maščobne komponente - ne manj kot 15%.

Učinek in uporaba pigmentnih madežev

Priprava Skinoren iz uradnega proizvajalca prodre v podkožno plast, vpliva na kislinsko-bazično ravnovesje povrhnjice, kožo zaščiti pred intenzivnimi učinki ultravijoličnih žarkov. Blokira nastajanje melanina, zaradi česar se na obrazu in telesu pojavijo madeži, zmanjša se prekomerna proizvodnja podkožne maščobe, zmanjšajo se vnetni procesi, zgornji sloj povrhnjice odlepi.

Shema nanosa kože s pigmentacijo:

  • Pred nanašanjem obraza morate očistiti obraz z umivanjem obraza, gelom, rahlim pilingom;
  • koža pomeni nanesti enakomerno tanek sloj, ki ga rahlo drgne z masažnimi gibi;
  • izogibajte se stiku z očmi, kožo, ustnicami, sluznicami nosu in ust, v primeru stika temeljito sperite z vodo;
  • redno jemljete, pogostost - vsak dan zjutraj in zvečer za 1-3 mesece.

Če je uporaba zdravila Skinoren iz kakršnegakoli razloga izključena, jo lahko zamenjate z analognim podobnim v delovanju Milk Skin kremo za pigmentacijo kože. Upoštevati je treba posebnosti pripravkov in se posvetovati z zdravnikom pri zamenjavi sredstev.

Prednosti in slabosti različnih oblik sproščanja

Obe obliki sproščanja imata prednosti in slabosti glede na njihovo uporabo pri določenih problemih in posameznih značilnostih kože.

Glavni pozitivni in negativni vidiki pri uporabi pigmentacije Skinoren:

  • Gel lahko pomaga doseči učinek v najkrajšem možnem času v primerjavi s kremo. Lažje se absorbira in absorbira. Pri daljši uporabi je učinkovitost obeh oblik sproščanja enaka.
  • Za suho občutljivo kožo je krema bolj primerna, njen učinek je mehkejši, za mastno kožo - Skinoren gel, ki ima različne matirne in hladilne lastnosti. Uporaba kreme za mastno kožo lahko poslabša situacijo, krema zaradi gostote lahko zamaši pore in povzroči črne madeže.
  • Glede na vrsto bolezni bo uporaba kreme pomagala doseči pozitiven rezultat pri zdravljenju pigmentacije kože, seboroičnega dermatitisa, gel je bolje v boju proti rozacei.
  • Zaradi maksimalnega učinka na zgornjo plast povrhnjice je krema zelo učinkovita pri odpravljanju starostnih madežev, gel vpliva na globlje plasti kože in se priporoča pri vnetnih procesih.
  • Gel je bolje uporabiti za shranjevanje rezultatov v prihodnosti, lahko ga uporabimo pod ličilom. Ne bo povzročil lepljivosti, mastnega sijaja, ki se lahko pojavi pri nanašanju kreme.

Kontraindikacije za zdravljenje

V skladu z navodili, Skinoren iz pigmentnih madežev ni priporočljivo uporabljati v primeru individualne nestrpnosti sestavine v pripravku, v primeru preobčutljivosti na azelainsko kislino ali na druge dodatne snovi. Prepovedana je uporaba za otroke, mlajše od 12 let.

Na začetku zdravljenja je možen pojav neželenih učinkov: rdečina, pekoč občutek, piling. Po nekaj dneh uporabe negativni učinki izginejo, če simptomi ne izginejo, je treba pogostost uporabe zmanjšati na 1-krat na dan, pri hudem draženju pa začasno prekiniti zdravljenje.

Izbira, ob upoštevanju bolezni in značilnosti telesa, primerna oblika sproščanja kreme, lahko dobite odličen rezultat v obliki zdrave kože.

Dermatotropna zdravila INTENDIS Skinoren krema za zdravljenje aken - pregled

Od pigmentnih madežev Skinoren ne pomaga. Akne so tudi šibke.

Želim nadaljevati s temo zdravljenja problematične kože in napisati recenzijo o Skinoren - še eni rešitvi, s katero se moram soočiti. Moja koža: mastna, problematična, nagnjena k izpuščajem. Prvič, pred približno 8 leti, me je Skinoren imenoval dermatolog. Uporabljena skinoren krema (še vedno je gel). Tako izgleda:

V sestavi zdravilne učinkovine - azelaična kislina, pomožna - benzojska kislina, glicerol, propilenglikol. Konzistenca skinoren kreme je bela, srednje gostote. Ko se nanese na kožo, se absorbira dovolj hitro, da ne postane mastna, in kožo celo rahlo zatre. Po nanosu je rahlo mravljinčenje, ki hitro mine.

Zdravljenje sem opravila - približno 4 mesece, vendar nisem čutila opaznega učinka. Število izpuščajev je bilo nekoliko manj, a le rahlo. Zato sem se preselil na Baziron, ki se je v mojem primeru izkazal za učinkovitejšega, vendar je učinek ostal le toliko časa, kot sem ga uporabil.

V Skinoren se je vrnila pred letom in pol, vendar z drugačnim ciljem. Veliko sem slišal o Skinoren, ki zdravi pigmentacijo kože (melasma) in odstranjuje madeže. Pred nekaj leti sem dobil pigmentacijo na lastno neumnost: poleti sem uporabljal Exfoliac s sadnimi kislinami in nisem uporabljal zaščite pred soncem. Ne ponavljaj mojih napak! Zaradi tega je Skinoren ponovno kupil in ga dal na pigmentirana območja tri mesece. Vendar ni opazil nobenega učinka. Mesta so bila in ostala. Tukaj je pigmentacija lica, fotografija po uporabi Skinoren.

Sklepam: za zdravljenje melazme in postakne Skinoren ni bil učinkovit. Za zdravljenje problematične kože v mojem primeru - tudi ne posebej.

Pred kratkim sem med testiranjem kupil zdravilo za melasmo, v dveh ali treh mesecih bom napisal kaj in kako. Kdo ima učinkovite izkušnje, kako se znebiti pigmentacije, deliti. Smatram, da je lasersko poliranje najbolj ekstremna možnost.

Od pigmentnih madežev Skinoren ne pomaga. Akne so tudi šibke

Želim nadaljevati s temo zdravljenja problematične kože in napisati recenzijo o Skinoren - še eni rešitvi, s katero se moram soočiti. Moja koža: mastna, problematična, nagnjena k izpuščajem. Prvič, pred približno 8 leti, me je Skinoren imenoval dermatolog. Uporabljena skinoren krema (še vedno je gel). Tako izgleda:

V sestavi zdravilne učinkovine - azelaična kislina, pomožna - benzojska kislina, glicerol, propilenglikol. Konzistenca skinoren kreme je bela, srednje gostote. Ko se nanese na kožo, se absorbira dovolj hitro, da ne postane mastna, in kožo celo rahlo zatre. Po nanosu je rahlo mravljinčenje, ki hitro mine.

Zdravljenje sem opravila - približno 4 mesece, vendar nisem čutila opaznega učinka. Število izpuščajev je bilo nekoliko manj, a le rahlo. Zato sem se preselil na Baziron, ki se je v mojem primeru izkazal za učinkovitejšega, vendar je učinek ostal le toliko časa, kot sem ga uporabil.

V Skinoren se je vrnila pred letom in pol, vendar z drugačnim ciljem. Veliko sem slišal o Skinoren, ki zdravi pigmentacijo kože (melasma). Pred nekaj leti sem dobil pigmentacijo na lastno neumnost: poleti sem uporabljal Exfoliac s sadnimi kislinami in nisem uporabljal zaščite pred soncem. Ne ponavljaj mojih napak! Zaradi tega je Skinoren ponovno kupil in ga dal na pigmentirana območja tri mesece. Vendar ni opazil nobenega učinka. Mesta so bila in ostala. Tako izgleda melasma na licu, fotografija po uporabi Skinoren.

Sklepam: za zdravljenje melazme Skinoren ni bil učinkovit. Za zdravljenje problematične kože v mojem primeru - tudi ne posebej.

Pred kratkim sem med testiranjem kupil zdravilo za melasmo, v dveh ali treh mesecih bom napisal kaj in kako. Kdo ima učinkovito izkušnjo, kako se znebiti melasme, deliti. Smatram, da je lasersko poliranje najbolj ekstremna možnost.

Zapisovanje navigacije

Od pigmentnih madežev Skinoren ne pomaga. Tudi akne so šibke: 15 komentarjev

In izgubil sem vero v učinkovitost farmacevtskih izdelkov. Bojim se, da bom poskusil močan zaradi milijona možnih stranskih učinkov, vendar ne verjamem v lažje možnosti. Zato, ne da bi iskali že kupljeno blatno masko. Mimogrede, se bori in belijo s pigmentnimi madeži.

Da, teoretično, zaradi gline v kompoziciji, naj bi belila, vendar moja pigmentacija nekako ne vzame gline, le malo svetli in je potemnila od sonca.

Še vedno jemljem, takih orodij je malo.

O skinoren sem slišal veliko dobrega. Hvala, ker ste me spomnili na zaščito pred soncem, resnično sem mislil, da gel za pranje ne povzroča močne fotosenzitizacije, za poletje pa si želim, da se La Rosh pozira, a se zdi, da se ta serija lahko uporablja poleti, vendar se še vedno bojim, da se ta serija uporablja poleti, vendar se še vedno bojim, da se ta serija lahko uporablja poleti nisi prebral?

Lilika, verjetno ni slab, ampak v mojem primeru se je izkazalo, da ni učinkovit, žal. Olya, zdravo! Tudi jaz sem mislil, da sem se zažgal - v dobesednem in figurativnem pomenu besede, zdaj pa se načeloma bojim uporabljati kozmetiko s kislinami. Sredstva s SPF nad 15 enot moja koža ne vzame dobro - običajno so gosta in komedogena. Za pranje in losjon sem uporabila Effaclar - gel, poleti pa tudi ni bilo težav. Kot se spomnim, gel ne vsebuje kislin. Če niso spremenili sestave, seveda zadnjič, ko je trajalo pred tremi leti. In te lise so rezultat uporabe eksfolija, čeprav je nekoč Exfoliac odstranil post-akne na ramenih.

Tukaj je palačinka ((poskusimo, poskusimo s to kožo, vendar je zanj vse narobe! Poslušajte, v lekarni so sončne kreme za mastno kožo, ne-komedogene. Mogoče lahko poskusim. Preveč me je strah! Še posebej želim vzeti Efaklar K, vendar ima retinol. Ampak nekje sem prebral, da je v majhnem času in poleti mogoče. Ampak strašno ((in vedno ne smem uporabljati smetane s spf, čeprav poskusim..

Pritegnil ga je, ko je prišlo do resnih težav s kožo.. Pomagal pri uporabi.. Ampak zelo suho kožo.. Samo grozo kot z soncem, imamo na splošno težko razmerje.. Alergija.. Torej, z prihodom pomladi, imam dodaten glavobol. bolečina je zaščita.

Ol, in ne reci! Eternally, vse te kože ni tako, da zavidam ljudem, ki imajo normalno kožo brez težav, in niso zmedeni nad vsemi temi vprašanji - kaj umiti, kako zdraviti, kako zaščititi, itd. Kar se tiče lekarniških zdravil iz sonca, sem pomislil na Aven, vendar sem prebral recenzije in dvomil. Mnogi pišejo, da so tudi mastni in zapustijo film. In so drage - več kot 222 grivna. To bo žaljivo kupovati in ne uporabljati. Našel sem bolj ali manj primerno kremo (škornji za mastno kožo), vendar ima 15 zaščitnih enot. Normalno za Petra, če pa trenutno ne uporabljate fotosenzibilizatorjev. In imam pigmentacijo po počitku v Rostovu na Donu, očitno je še vedno drugačno sonce, bolj živahno od našega. Ali ste prepričani, da potrebujete vse te izpuste itd.? Vaša koža je zdaj v brezhibnem stanju, zakaj porabiti denar za to zaradi preventive? Spomnim se, napisal si nekje v pregledu, da kupiš zdravila za problematično kožo iz navade. Mogoče?

Alenka, zdravo! Spomnim se, da imaš drugačen tip kože, bližje suhem. Nisem pretiraval, morda celo na žalost. Še posebej v primerjavi z Bazironom, ki se suši oprijemljivo. Alergija na sonce - wow. In kaj na koncu uporabljate za zaščito? Moja mastna koža je komaj primerna, toda radoveden.

Ja, nisem imel sreče) no, v redu, toda v nečem drugem, srečen. Najvišje zaupanje sem na sončnih zaščitnih klinah za Rosh. Naročil se bom za mastno kožo. Alain, pred tem ne bom zapustil lekarne. Za 4 mesece se koža uporablja za luščenje in včasih pokaže mi muhe. Kako mi je farmacevtska nega spremenila obraz je čarobno)) kjer sem brez njega. Ko sem prepričan v kožo, lahko grem v organsko =) dajem naročilo za pharmashopdiscount.com, šel sem na 3400, nakup od nas bi dal 5900

Eh.. če je bilo takšno zdravilo za mene.. v zadnjih 5 letih sem imel alergijo, se je razvijal in postaja vedno bolj aktiven vsako leto.. Resnično, nič mi ne pomaga od prvega sonca.. tudi tablete in posebni balzami.. (antialergijsko sredstvo). Če sem se "pod soncem" in je imel želeni učinek, potem sem imel strašno srbečico (in ponoči, med spanjem, nisem spoznal, da sem že nekajkrat brusil obraz pred madeži). Zdaj iščem in pobiram sredstva (nisem videl toliko sonca..). Druga velika pomanjkljivost je, da ko poskušam zaščititi obraz, kolikor je le mogoče, kasneje odkrijem neprijetno razliko v barvi kože.. (še posebej z rameni.. no, ničesar ne morem narediti, ramena hitreje gorijo..)

Oprostite, ponovno sem zamudila Alenkove pripombe, ničesar ne morem povedati o alergijah na sonce, nikoli nisem naletela nanj. Imam nasprotno - alergično na mraz in se ne manifestira na koži, ampak z dihalnimi težavami, poznam hormonsko mazilo, ki osebno odstrani vse kožne alergije v dveh dneh, vendar ne bom svetoval, ker je to težka topništvo in ga uporabljam samo v nujnih primerih. V zvezi z razliko v barvi obraza in ramena - prenehajte skrbeti. Tudi jaz imam odtenek obraza, ki se umiva hitreje kot iz telesa, in zdi se mi, da je tako pri večini ljudi. Vse te stvari. In ti in tan in brez lepote

oh, oh, oh kdo bi me kdaj videl Hvala. Ponovno bom iskal pero s hormoni in prav imaš, res se ne želim vpletati

Moj brat po postacni nenehno išče madeže, išče te točke, itd.

Uporabila je tudi Skinoren kot najstnik - ničelni učinek, samo koža je bila stisnjena in to je to.

Skinoren Kdo je poskušal odgovoriti !?

Skinoren akne je značilno antiproliferativno, antibakterijsko delovanje. Dermatotropno zdravilo se proizvaja v nemškem obratu "Schering". Njegov aktivni element je azelaična kislina, ki se šteje za nizko strupeno snov. Vidne izboljšave so zabeležene pri 4 tednih uporabe.

Skinoren Kdo je poskušal odgovoriti !?

_ Nick_ »28. okt. 2014, 16:30

Ime zdravila: Skinoren

Proizvajalec: Bayer Pharma AG, Nemčija (Bayer HealthCare) t

Aktivna sestavina: azelaična kislina

ATX: Dermatološki izdelki (D10AX03)

Po drugem obisku pri dermatologu sem izvedel, da je to bolezen aken. Zdravnik mi je predpisal, da razmastimo površine kože s kožnim gelom. Nikoli nisem poskusila, hotela sem vprašati, kako je? Ali ta težava pomaga? in kako dolgo ste zamazali?

Re: Skinoren. Kdo je poskušal odgovoriti !?

Larisa ”28. okt. 2014, 21:00

Re: Skinoren. Kdo je poskušal odgovoriti !?

___ »29. okt. 2014, 02:15

Re: Skinoren. Kdo je poskušal odgovoriti !?

Ira ”29. okt. 2014, 11:29

Re: Skinoren. Kdo je poskušal odgovoriti !?

Anna ”29. okt. 2014 12:20

Re: Skinoren. Kdo je poskušal odgovoriti !?

___ 29.11.2014 04:07

Re: Skinoren. Kdo je poskušal odgovoriti !?

Veronica »1. julij 2015, 00:54

Re: Skinoren. Kdo je poskušal odgovoriti !?

AnnaH »02 Avg 2015, 11:33

Re: Skinoren. Kdo je poskušal odgovoriti !?

pola »04 Avg 2015, 14:47

Re: Skinoren. Kdo je poskušal odgovoriti !?

Lina ”25 Nov 2015, 20:01

Analozi Skinorena so: Aknestop, Mederma, Effezel, Azogel, Akne-derm. Prodano brez recepta.

Glede na ugotovitve o Skinoren kremi se njegov namen izvaja na:

  • rozacea;
  • kronični seboroični dermatitis;
  • bolezni aken.

Tudi pomembna uspešnost kaže uporabo Skinorna s pigmentnih madežev patološke narave.

Neželeni odgovori

V okviru temeljitih raziskav so pokazali le zmerne reakcije na Skinoren, predvsem na začetku uporabe tečaja. Torej so lahko:

  • pekoč občutek, folikulitis;
  • suha koža;
  • eritem, dermatitis, urtikarija.

Optimalni režim odmerjanja določi zdravnik. Medicinski pregledi Skinoren gela kažejo na nedopustnost uporabe zdravil za preobčutljivost, uporabo sredstev, ki vsebujejo jod.

LiveInternetLiveInternet

-Naslovi

  • Tabamex Kajenje Padec Mnenja o Ločitvi (22)
  • Tabamex kapljice za kajenje Ocene (21) t
  • Tabamex Padec kajenja Ločitev (21)
  • allen carr enostaven način za prenehanje kajenja (21) t
  • prenehati kaditi tabex tablete (21) t
  • nakup tabex tablet (21) t
  • preprost način za prenehanje kajenja (21)
  • kajenje tablete pregledi (21) t
  • tabameks kapljice iz kajenja kupiti v lekarni (21) t
  • Tabex tablete pregled zdravnikov (21)
  • Tabamex kapljice za kajenje (21) t
  • prenehati kaditi (21)
  • tabs tabex pregledi cene (21)
  • prenehajte kaditi sami (21)
  • tablete za tabex proti kajenju (21) t
  • metoda prenehanja s kajenjem allen carr (21)
  • tablete za kajenje cena (21) t
  • preprost način za prenehanje kajenja (21)
  • tabex tablete (21)
  • koliko tablet tabex (21)
  • kapljice za kajenje (21) t
  • prenehati s kajenjem (21)
  • enostavno prenehanje kajenja allen carr (21) t
  • kupite kapljice za kajenje (21) t
  • tabameks kapljice iz kajenja buy (21) t
  • Tabex Kajenje kajenja Mnenja Cena (21) t
  • Kapljice za kajenje Ocene (21) t
  • Tabex Kajenje kajenja Mnenja (21) t
  • tabex tablete navodila za uporabo (21) t
  • načine za prenehanje kajenja (21) t
  • prenehati kaditi sam (21)
  • tabex tablete (21)
  • Carr je preprost način za prenehanje kajenja (21)
  • učinek tabex tablet (21)
  • tablete tabex cena (21) t
  • opusti kajenje (21)
  • Tabamex Kapljice za kajenje Cena (21)
  • Kapljice za kajenje Cena (21) t
  • tabex kajenje tablete (21) t
  • koliko so tabex tablete (21)
  • tablete za kajenje (21) t
  • tablete za kajenje tabex mnenj zdravnikov (21)
  • kako prenehati kaditi (21) t
  • kapljice iz kajenja v lekarni (21) t
  • Tabex tablete Ocene (21) t
  • Allen Carr je preprost način za prenehanje kajenja (21)
  • kupite kapljice za kajenje v lekarni (21) t
  • Tabex navodila (21)
  • Tabex tablete za kajenje Cena (21)
  • Tabamex kapljice za kajenje v farmaciji (21)

-Iskanje po dnevniku

-Naročite se po e-pošti

-Statistika

Skinoren gel iz ocen starostnih madežev

Skinoren gel iz ocen starostnih madežev

Pozdravljeni vsi V kompleksu nisem imel brez kože; Klenzit, da en dohodek, ki te jutri in zvečer pomeša, ni treba biti nepismen, če pa je ravno, potem bi bil Zinerite v večernih urah na večer enak, toda samo kratek čas, ki bi ga gledal s pomočjo dveh tednov, najverjetneje od začetka zdravljenja do norosti, je bil bolan posuto in po nekaj dneh. Glavna potrpežljivost je enako nepismena, da bi bila nižja, da, vaša sestra ne bo imela časa, da bi ugotovila, kako bi bili dovolj dobri. Toda nepismeni, pozabijo, zakaj akne madeži dolgočasno izginejo, in to zanimanje je treba dati tudi posebnim maskam - ali kot kozmetičarka. Vso srečo vsem.

Mazilo Kontraktubeks - pregledi zdravnikov in bolnikov

Medicinske študije so pokazale, da so madeži na obrazu in drugih odprtih delih telesa enako pigmentirani. Njihov skok je posledica, ayushki? prisotnost vnetja yuhta postane bolj subtilna in enako izpostavljena aktivnim ultravijoličnim žarkom. Na enakopravni osnovi spodbujajo proizvodnjo melanina, kar prav tako vodi do spremembe barve kože.

Vprašanje-odgovor: Solcoseryl - pregledi zdravnikov

Dober odtis, Najboljši ljudski recepti v 5. odstavku Ayushke? da bi losjon lahko razjezil končano strukturo, na razmerjih

Skinoren gel - dermatološki pregledi, cena, smetana, navodila

Razumljivo je, da bo zaradi tedna opazen nepismen rezultat, glavni pa je krajši od 7 tednov dnevne uporabe in stalen odziv za 7 mesecev. Zato bodite potrpežljivi in ​​prišlo bo do odgovora.

Od pigmentnih madežev Skinoren ne pomaga. Tudi akne

Uporaba in ponatis tiskanega gradiva s spletnega mesta, ki obdrži vir iz aktivne povezave.

Uporaba fotografskega materiala je dovoljena le s pisnim soglasjem uprave mesta.

Akne na obrazu - kako se znebiti, najboljše zdravilo za akne

Zelo hvaležen bom, če mi bo nekdo povedal, na desni, da skrije hladno kožo, ki jo povzroča zinerit. In v okusu, v takšnem zaporedju teh akumulacij, bo pogojno koristil zerit. prej hvala!



Skinoren pregledi pigmentacije

Skinoren

Oblike sprostitve

Priročnik Skinoren

Skinoren (farmakološko aktivna snov - azelaična kislina) je zdravilo za akne in hiperpigmentacijo. Acne vulgaris ali acne vulgaris se razvije v 80–90% mladostnikov med puberteto. Ko se starajo, resnost te dermatološke bolezni izgine, v nekaterih primerih (npr. Z endokrinimi motnjami) akne trajajo po 30–40 letih. Vzroke za nastanek aken danes določajo lekarniška natančnost: hiperprodukcija sebuma, keratinizacija izločajočih se žlez lojnic, nenadzorovano razmnoževanje Propionibacterium acnes in vnetni proces. Trenutno se večina zdravnikov strinja z zdravljenjem aken: mora biti patogenetska (usmerjena v vzrok, ne pa v učinek) in se izvaja ob upoštevanju resnosti patološkega procesa. Pri blagih do zmernih aknah je mogoče omejiti na lokalna sredstva, če pa je bolezen huda, je treba uporabiti sistemska zdravila (protibakterijska in antiandrogena, retinoidi). Med nenehnim iskanjem učinkovitejših metod obravnave aken so znanstveniki pritegnili pozornost azelaične kisline, ki se uporablja za zdravljenje hiperpigmentacije in malignega melanoma. Ni vplival na normalne celice, vendar so agresivni maligni celici padli v polmer njegovega antiproliferativnega in citostatičnega delovanja. Po nadaljnji preiskavi azelainske kisline je bila ugotovljena tudi učinkovitost aken. Vse to je kasneje predstavljalo podlago za izdelavo kožnega zdravila, v katerem je aktivna sestavina delovala azelaična kislina. Zaradi izrazitega protimikrobnega, protivnetnega in antiproliferativnega učinka te snovi, kožna koža je v najkrajšem možnem času pridobila sloves uspešnega delavca za izkoreninjenje aken in je na farmacevtskem trgu trdno zasedla svojo nišo. Ena od prednosti tega zdravila je odsotnost neželenih stranskih učinkov, značilnih za druga zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje aken.

V človeškem urinu najdemo sledove azelaične kisline. Ne glede na njihov izvor (endogeni ali eksogeni) se azelaična kislina metabolizira v mitohondrijih in tvori netoksične presnovke (druga opeka v trdni osnovi kožnega varnostnega profila). Azelaična kislina kaže antioksidativne lastnosti z zaviranjem tvorbe prostih kisikovih radikalov. V terapevtskih odmerkih zavira sintezo DNK in zavira delovanje mitohondrijev v malignih celicah. Poleg tega ima azelaična kislina antimikrobni učinek na aerobne in anaerobne bakterije in ima fungistatični učinek. Ko uporabljamo skinoren, se število vnetnih in ne-vnetnih aken znatno zmanjša. V tem primeru ne izginejo le površinski mehurčki, temveč tudi keloidi in ciste globoko v koži. Vendar pa se je treba jasno zavedati dejstva, da je akne zelo „trmasta“ bolezen. Znatno izboljšanje v ozadju zdravljenja je mogoče pričakovati ne prej kot mesec dni po redni uporabi kože in izginotje globokih lezij opazimo ne prej kot 5-6 mesecev po farmakoterapiji. V zvezi s tem je treba, da bi koženec pokazal najvišji terapevtski učinek, dovolj časa. Učinkovitost in varnost zdravila so raziskovali v kontroliranih kliničnih preskušanjih, ki so vključevali 2000 bolnikov. Pri bolnikih s papulopustalnimi aknami je bila resnost delovanja kožeoren primerljiva z tabletami tetraciklina in eritromicinom kot kremo. V vseh teh primerih se je zaradi tečaja drog število papularnih in pustularnih aken zmanjšalo za 65–85%. Prednost skinoren pred "tekmeci" študije je bila odsotnost sistemskih stranskih učinkov. Kar se tiče lokalnih reakcij, je blago draženje kože in eritem, opaženo v začetni fazi zdravljenja, izginilo brez sledu.

Skinoren Reviews

Oblika sproščanja: Gel, krema

Analogi Skinoren

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 246 rubljev. Analogni cenejši za 411 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 295 rubljev. Analogni cenejši za 362 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 344 rubljev. Analogni cenejši za 313 rubljev

Sorazmerno glede na indikacije

Cena od 486 rubljev. Analogni cenejši za 171 rubljev

Navodila za uporabo Skinoren

Registrska številka:

Trgovsko ime:

Mednarodno nelastniško ime:

Oblika odmerjanja:

gel za zunanjo uporabo

Sestava 1 g gela za zunanjo uporabo:

učinkovina: azelaična kislina (mikronizirana) - 0,15 g

pomožne snovi: propilenglikol, polisorbat 80, lecitin, poliakrilna kislina, trigliceridi, natrijev hidroksid, dinatrijev edetat, benzojska kislina, prečiščena voda.

Opis
neprozoren gel od bele do bele barve z rumenkastim sijajem.

Farmakoterapevtska skupina
Kožni izpuščaj.

ATX koda D10AX03

Farmakološke lastnosti

Farmakodinamika

Azelaična kislina normalizira oslabljene postopke keratinizacije v foliklih žlez lojnic in zmanjša vsebnost prostih maščobnih kislin v kožnih lipidih. Prikazuje antimikrobno aktivnost proti Propionibacterium acnes in Staphyloccocus epidermidis. Azelaična kislina ima odvisno od odmerka in časovno odvisen supresivni učinek na rast in preživetje nenormalnih melanocitov.

Zdravilo se praktično ne absorbira v sistemski krvni obtok (približno 3,6% pri nanosu 5 g gela). Del absorbirane kisline se izloči skozi ledvice v nespremenjeni obliki, del - v obliki dikarboksilnih kislin (C7, C5), ki nastanejo kot posledica beta oksidacije.

Akne, rozacea.

Kontraindikacije

Preobčutljivost za zdravilo. Nosečnost in dojenje

V eksperimentalnih študijah niso bile ugotovljene teratogene lastnosti azelaične kisline. Količina azelaične kisline, ki jo lahko dojenček dobi skupaj z materino mleko, je zanemarljiva in ne predstavlja nobene nevarnosti (glede na izredno nizko toksičnost zdravila).

V kliničnih študijah ni bilo ugotovljeno, da uporaba zdravila med nosečnostjo ali dojenjem negativno vpliva na zdravje ženske ali ploda (otroka).

Odmerjanje in uporaba

Navzven. Pred nanosom gela kožo temeljito umijte z vodo ali blagim kozmetičnim sredstvom za čiščenje, nato ga posušite. Gel nanesemo v tankem sloju na prizadeto kožo dvakrat na dan (zjutraj in zvečer) in rahlo obrišemo. Za celotno površino obraza zadostuje približno 2,5 cm gela. Pomembno je, da se Skinoren uporablja redno skozi celotno obdobje zdravljenja. Trajanje zdravila Skinoren je individualno in je odvisno od resnosti bolezni. Izboljšanje se pojavi praviloma po 4 tednih zdravljenja. Za najboljše rezultate pa je treba Skinoren gel uporabljati nekaj mesecev.

Neželeni učinki

Na začetku zdravljenja je redko možno lokalno dražilno delovanje, hiperemija in luščenje kože, pekoč občutek, eritem, srbenje. V večini primerov simptomi draženja niso močni in običajno izginejo med zdravljenjem. V zelo redkih primerih se lahko pojavijo alergijske kožne reakcije (npr. Izpuščaj), kontaktni dermatitis in folikulitis.

Preveliko odmerjanje

Pojav prevelikega odmerjanja z zunanjo uporabo ni nameščen.

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili

Klinično pomembne interakcije pri uporabi Skinorna niso bile odkrite.

Posebna navodila

V primeru draženja kože zmanjšajte količino enkratne uporabe gela ali zmanjšajte pogostnost uporabe Skinorna enkrat na dan. Če je potrebno, je mogoče začasno prekiniti zdravljenje za več dni.

Ne dovolite, da zdravilo pride v oči. V primeru nenamernega stika takoj sperite z vodo.

Zdravilo je predpisano brez starostnih omejitev.

Oblika izdaje:

Gel za zunanjo uporabo 15% na 5 g, 15 g, 30 g ali 50 g v aluminijasti cevi, laminiran s polietilenom, zapečaten z membrano, z navojnim pokrovom. V kartonsko škatlo se postavi cev z navodili za uporabo.

Rok trajanja
3 leta.
Ne uporabljajte po izteku roka uporabnosti.

Pogoji skladiščenja
Pri temperaturi, ki ni višja od 25 ° C.
Hraniti izven dosega otrok.

Farmacevtske počitnice
Brez recepta.

Proizvajalec:

INTENDIS GmbH
10589, Berlin, ul. Max-Dorn 10, Nemčija,
proizvaja podjetje INTENDIS Manufacturing SpA,
20090 Segrate, Milan, ul. E. Schering, 21 let, Italija.
INTENDIS GmbH,
Max-Dohrn-Str 10, D-10589 Berlin, Nemčija,
proizvajalca INTENDIS Manufacturing SpA, Via E. Schering, 21, 20090 Segrate, Milano, Italija.

Dodatne informacije so na voljo na:
107113 Moskva, 3. Rybinskaya st., 18, str.

Skinoren iz pigmentnih madežev

Pigmentne lise na koži so precej pogosta kozmetična težava, ki zadeva veliko ljudi. Za odpravo takšne napake v koži so razvili številne farmakološke pripravke - različne losjone, kreme, mazila. Skinoren pigmentacija - ena izmed njih. Kot precej učinkovito dermatološko sredstvo se aktivno bori ne le s pegami, starostnimi pegami, sledmi in brazgotinami iz aken, temveč tudi z bakterijskimi kožnimi lezijami in vnetjem aken.

Burtsev Pavel Vitalevich

Zdravnik najvišje kategorije

Skinoren Sestava

Skinoren je poseben izdelek, izdelan v obliki gela in kreme, ki je namenjen za vsakodnevno nego kože z zagotavljanjem močnega terapevtskega učinka hkrati. Skinoren krema proti starostnim madežem je priporočljiva za uporabo na suhi koži, mastni na gel.

Glavni aktivni element Skinoren je azelaična kislina, katere edinstvene lastnosti so:

  • aktivno odstranjevanje odvečnih pigmentov iz epitelnega tkiva;
  • normalizacija sinteznih in presnovnih procesov, ki se pojavljajo v človeških kožnih celicah.

Aplikacija Skinoren

Skinoren pigmentacija je najbolj učinkovita. Uporaba zdravila je zelo enostavna: priporočamo, da v majhni količini nanesete majhno količino zdravila z masažnimi gibi na tretiran s posebnim čistilnim sredstvom ali temeljito oprano kožo dvakrat na dan. Krema je prijetna na otip, ko se nanese, koža ne sije, pridobiva, nasprotno, lep mat odtenek. Potek zdravljenja je od 1 do 3 mesecev. Moji pacienti so se posvetovali, zaradi česar se lahko v dveh tednih brez velikih naporov znebite starostnih madežev.

Včasih se lahko pri uporabi Skinoren za starostne pege po sončnih opeklinah pojavi neželeni učinek kot rahlo draženje kože. V tem primeru morate omejiti uporabo kreme na 1-krat na dan. Če hkrati ne preneha proces draženja kože, je priporočljivo, da zdravilo zavrne.

Kliničnih študij o učinkih kreme na nosečnice in otroke žal niso izvedli, zato jih je treba uporabljati zelo previdno in šele po posvetovanju s strokovnjakom.

V primeru nenamernega stika z očmi tega zdravila se pojavijo hude boleče občutke v obliki pekočega občutka, pri čemer je potrebno takoj sprati sredstvo z veliko vode.

Prednost Skinnerona je, da učinkovito pobeli samo pigmentirana področja kože, ne da bi vplivala na barvo zdrave kože.

Skinoren gel med pigmentacijo

Učinkovito dermatološko sredstvo je Skinoren krema proti pigmentnim madežem na obrazu. Težave s kožo so vedno neprijetnost, ki zahteva sprejetje določenih ukrepov. V ta namen so razvili različna sredstva, vključno z losjoni, kremami, toniki, govorci. Vendar pa se ne more vsak izdelek spopasti s starostnimi pegami, aknami in aknami. Linija izdelkov Skinoren ima sposobnost, da odpravi vnetje na koži, znake aken in se aktivno bori proti pegam in pigmentaciji na telesu.

Mehanizem vpliva

Nehormonska krema Skinoren se uporablja za zdravljenje različnih kozmetičnih problemov, ki se pojavljajo na kožnem kožnem tkivu, in sicer slabšanje učinka blubberja, pege, pigmentacije, sledi po aknah, akne in akne. Zdravilna učinkovina zdravila prodre v podkožni sloj in vpliva na kislinsko-bazično ravnovesje kože ter jo vrne v normalno stanje, vendar tudi Skinoren krema ščiti kožo in jih ščiti pred koncentriranim ultravijoličnim sevanjem, ki je glavni vzrok pigmentnih madežev na telesu. V boju proti pigmentaciji Skinoren deluje na naslednji način: vstopi v kožo in blokira nastajanje povečane količine melanina - pigmenta, ki je odgovoren za barvo povrhnjice. Posledično se odstranijo pigmentirana območja.

Skinoren ima naslednje učinke na kožo:

  • uničuje patogene;
  • ustavi vnetne procese;
  • pospešuje luščenje roženaste plasti povrhnjice;
  • izboljša stanje kože;
  • normalizira nastajanje podkožne maščobe.

Oblike sproščanja in sestave

Danes lahko Skinoren, dermatološki pripravek za beljenje, kupite v dveh oblikah:

  • gel "Skinoren" za zunanjo uporabo;
  • Krema za površinsko obdelavo kožnih problematičnih področij "Skinoren".

Ni posebnih razlik v dozirnih oblikah, razlika v koncentraciji aktivne sestavine in konsistenci. Menijo, da je Skinoren gel bolj učinkovit zaradi možnosti prodiranja globlje v kožo. Azelaična kislina deluje kot učinkovina v sestavi obeh. Dodatne sestavine kreme iz pigmentnih madežev "Skinoren" so naslednje:

  • aditiv za živila E210;
  • kavstična soda;
  • gliceril stearat;
  • dinatrijeva sol etilendiamintetraocetne kisline;
  • aditiv za živila E471;
  • Litsetin;
  • glicerin;
  • Polisorbit-80;
  • aditiv za živila E1520;
  • polikarboksietilen;
  • cetil palmitat;
  • etal;
  • destilirana voda.
Nazaj na kazalo

Način uporabe skinoren kreme s pigmentnimi madeži

Doziranje in trajanje terapevtskega poteka kreme Skinoren proti melasmi (okvara kože s temnimi pigmentnimi madeži) se izbere individualno. Imenovan belilo za odrasle in mladostnike, starejše od 12 let. Pred uporabo sestave naj kožo očistite pred ličenjem in prahom, nato pa z brisačo. Razporedite orodje, kjer je pigmentacija, tanko plast dvakrat na dan. Pomembno je, da ne prekinjate poteka zdravljenja in dnevno nanesete kremo na problematično kožo. Za popolno poravnavo polt bo trajalo do 3 mesece.

Celoten potek zdravljenja je obvezen za uporabo sredstev za zaščito pred soncem, ki bodo pomagala preprečiti poslabšanje bolezni ali ponovno pigmentacijo na že očiščenih področjih povrhnjice. Ko se stanje ovojnine izrazito izboljša, preidejo na vzdrževalno terapijo in zjutraj 2-krat na teden uporabijo belilo.

Lahko noseče in dojijo?

Med raziskavo je bilo ugotovljeno, da aktivne sestavine Skinorena ne morejo prodreti v kri, njihovo delovanje sega le v globlje plasti povrhnjice, kjer se izvajajo zdravljenje in funkcionalne spremembe v koži. Zato lahko ženske, ki so v položaju, uporabijo belilno kremo proti melasmi. Ne vpliva negativno na plod ali na potek nosečnosti. Dovoljeno je osvetlitev zatemnjenih predelov kože z opisanim dermatološkim sredstvom v obdobju laktacije.

Proizvajalec ne priporoča uporabe Skinorna za zdravljenje starostnih madežev pri otrocih, mlajših od 12 let. Nazaj na kazalo

Kontraindikacije

Ni priporočljivo uporabljati proti pigmentaciji kože "Skinoren" za ljudi, ki imajo individualno intoleranco za katerokoli snov iz sestave dermatološke kreme za obraz. Pri otrocih do 12 let ni potrebno odstraniti pigmentacije z opisanimi sredstvi. Ta kontraindikacija za zdravilo se konča.

Neželeni učinki

V primeru nepravilne uporabe ali iz drugih razlogov lahko v procesu zdravljenja bolnikov z melazmo pride do naslednjih negativnih učinkov:

  • lupljenje kože;
  • povečanje pretoka krvi v telo;
  • srbenje;
  • občutek gorenja;
  • čezmerno pordelost kože.
Skinoren krema zelo redko lahko povzroči izpuščaj in srbenje zaradi njegove uporabe.

Ponavadi so sekundarni simptomi blagi in ne zahtevajo prekinitve zdravljenja s tem zdravilom. Alergije, kot so izpuščaji, kontaktni dermatitis in vnetje lasnega mešička so izjemno redki. Če pride do draženja povrhnjice, je treba pogostost uporabe zmanjšati na 1 čas na dan ali prekiniti zdravljenje pigmentacije s tem sredstvom.

Analogi zdravila

Če je nemogoče uporabiti pigmentne lise dermatološkega zdravila Skinoren, se lahko njegova analogna zdravila predpišejo z zdravilno učinkovino ali s podobnim učinkom na kožni ovoj. Podobna sestava ima »Skinoklir«, kot tudi cenejši ekvivalent »Azelika«, ki je izdelan v obliki gela. Imajo podoben učinek, vendar ima Klindes, Resorcin in Klenzit-C še eno aktivno sestavino. Treba je spomniti, da ima vsako zdravilo razlike v navodilih za uporabo, se razlikuje po kontraindikacijah in trajanju terapevtskega poteka. Zato je zelo pomembno, da se pred uporabo analoga posvetujete s specializiranim zdravnikom, da odpravite pigmentacijo. S tem se boste izognili negativnim posledicam in zagotovili želeni rezultat.

Najdaljši rok uporabnosti Skinorna je tri leta, po prvi uporabi pa se ta številka zmanjša. Nazaj na kazalo

Pogoji skladiščenja

Zdravilo za melasmo Skinoren je treba shraniti na mestu, ki je nedostopno za majhne otroke, v prostoru, kjer temperatura ne presega 25 stopinj Celzija za gel in 30 stopinj Celzija za zdravilo v obliki kreme. Če opazimo pogoje za shranjevanje dermatološkega zdravila, bo rok uporabnosti zdravila 3 leta.

Več Člankov O Vrstah Akne